UZSC klopt ZPC Amersfoort in vermakelijke bekerderby

AMERSFOORT/UTRECHT - De waterpoloërs van UZSC hebben in de KNZB Beker een overwinning geboekt op ZPC Amersfoort. De Utrechtse ploeg wist in Amersfoort de regioderby met 12-10 te winnen. Het was voor beide teams de eerste officiële wedstrijd in maanden.
UZSC schoot uit de startblokken en stond na het eerst kwart met 4-2 voor in zwembad Amerena. Het ZPC Amersfoort van de jarige trainer Gianluca Sattolo wist daarna de rug te rechten. Halverwege was de stand daardoor 5-5.
Na rust liep UZSC uit naar een 10-7 voorsprong, die het in het laatste kwart met succes verdedigde. De eindstad in Amersfoort was daardoor 12-10. Aan Utrechtse zijde was Benjamin Hoepelman een belangrijke schakel met vijf treffers.

KNZB Beker

De regioderby was voor UZSC en ZPC Amersfoort het begin van de KNZB Beker. Vanwege de topsportuitzondering mogen de waterpoloërs wel in actie komen, zij het met de nodige maatregelen. Pas op 27 februari begint de reguliere competitie voor de waterpolomannen.
In de KNZB Beker wordt eerst een groepsfase (twee groepen van zeven ploegen) gespeeld. Dat gaat om een halve competitie, waarin de ploegen dus één keer tegen elkaar spelen. Daarna gaan de nummers 1 en 2 van elke groep naar de kruisfinales, die over een wedstrijd gespeeld worden.

Sattolo haalt mentale kant ZPC Amersfoort aan

"We hebben goed gespeeld", zegt ZPC Amersfoort-trainer Sattolo. "Utrecht is jong en sterk, maar in de eerste twee periodes zag ik niet veel verschil. We waren sterk en slim, maar de derde periode was dramatisch. Ik heb daar geen reactie gezien van mijn team, dat is puur mentaal. Wij moeten mentaal hard werken."
"We moeten de wedstrijd meer controleren en de juiste reactie hebben op het goede moment", aldus Sattolo. "We zijn goed, tot we het moeten laten zien. We moeten minder praten en meer doen."

Hoepelman wijst op routines bij UZSC

"Iedereen popelde om weer te spelen. Het was een fantastisch gevoel. Dit resultaat is dan hartstikke mooi", zegt Benjamin Hoepelman van UZSC, die vijf keer scoorde. "Ik doe mijn best en ben blij dat de motor nog een beetje loopt."
"Ik denk dat we ons eigen spel zijn blijven spelen. We zijn blijven trainen en dat betaalt zich vandaag uit. Onze routines komen er weer in en dat komt er in de derde en de vierde periode uit", aldus Hoepelman. "We zijn beter dan 3,5 maand geleden. We hadden last van corona in de selectie, nu hebben we ons klaar kunnen stomen."
"Wij gaan voor het kampioenschap en de beker, dan moet je elke wedstrijd willen winnen. Het is wel de derby van oudsher", weet hij. Eind februari begint het seizoen pas. "Straks in februari moet je er staan, dan is dit een goede opwarmperiode, waarin je óók resultaten moet halen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.