RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Clean sweep voor volleyballers Taurus: 'Maar geen makkelijke overwinning'

1/3
HOUTEN - De volleyballers van Taurus hebben VoCASA met een zogenoemde clean sweep verslagen. De mannen van Erik Gras waren in eigen zaal met 3-0 te sterk voor de ploeg uit Nijmegen.

Elke week een stapje vooruit"
Erik Gras

De eerste set wisten de Houtenaren met 25-23 te winnen. Ook de tweede was prooi voor Taurus: 25-20. De derde set eindigde in 25-21 in het voordeel de ploeg van Gras.

Houten-coach Erik Gras sprak na afloop met verslaggever Robert Claus


"Elke overwinning is belangrijk", spreekt Gras na afloop. "Voor het zelfvertrouwen maar ook dat je ziet dat het harde werken op de trainingen beloond wordt. Dat hebben we vandaag zeker gezien."

Gras zag verschillende dingen terug waarop getraind is. "De diagonaal, de sprongservice's... Maar er zijn natuurlijk ook nog momenten waar het beter moet. Zoals de verdediging mid-achter. Soms werden we ook onzorgvuldig en hadden we geen goede balbehandeling. Dat moeten we eruit halen."

Clean sweep
Vorige week wisten de Houtense mannen niet te winnen. Toen werd van titelkandidaat Lycurgus met 0-3 verloren. Op papier lijkt dit een hele andere wedstrijd. "Dit was geen eenvoudige overwinning. Ook nu kwam de tegenstander terug. Maar ik was niet bang dat we zonder punten thuis bleven."

Taurus staat na drie gespeelde wedstrijden op de vierde plek met vier punten. "We willen in de kampioenspoule komen. We moeten elke week een stapje vooruit zetten."

Van Steenis even terug in Houten
Bij het Nijmeegse VoCASA stond Houtenaar Tom van Steenis in het veld. "Het kwam toevallig op mijn pad. Veel vrienden van mij gingen hier ook heen. Het is een soort vriendenteam in de eredivisie", aldus Van Steenis die we kennen van het beachvolleybal. "Ik wil gewoon weer lekker volleyballen. Ik ben op elke positie inzetbaar. Door het beachvolleybal ben ik heel allround."

"Ik vind het harstikke leuk om lekker veel te spelen", aldus Van Steenis. "De zaal is voor mij min of meer nieuw. Wellicht kan ik nog een stap naar een topclub maken"

Tom van Steenis: 'Met vriendenteam in eredivisie'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -