Waterpolosters UZSC maken het bij start bekertoernooi onnodig spannend: 'Vreugde en kritisch'

© Ankie Hogewind / Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC zijn in de KNZB-beker begonnen met een overwinning op Polar Bears. Na een spannend laatste kwart won de ploeg van Joachim de Ruijsscher met 14-16.
Dit mag niet gebeuren
Joachim de Ruijsscher
UZSC was vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De Utrechtse vrouwen waren uitgelopen naar een 9-14 voorsprong. Maar in het laatste kwart kwam de thuisploeg terug tot 14-15. In een zinderende laatste minuut wist UZSC de voorsprong vast te houden en met 14-16 de winst over de streep te trekken.
"Ik dacht dat ik rustig kon gaan zitten maar dat was niet het geval", aldus de Ruijsscher over het bloedstollende laatste kwart. "Het werd zeker spannend", zei speelster Amarens Genee.

Goede en slechte punten

De oorzaak daarvan weet de oefenmeester wel. "We maken onze kansen niet af en brengen we hun in de gelegenheid om terug te komen. Maar dit mag niet gebeuren. Dat heb ik ze ook net nog wel even meegegeven. Als we verder willen komen dan moet dit eruit", is De Ruijsscher duidelijk.
Vijf doelpunten tegen in één periode dat is wel heel veel
Amarens Genee
"Het komt misschien ook wel door wedstrijdritme. De onwennigheid om zo'n wedstrijd op slot te gooien. Maar er zaten zeker goede punten in. Het stukje strijdlust en het harde werken, dat kunnen we zeker meenemen", aldus Genee. "In de wedstrijd merkte je wel dat we onrustig werden. Vijf doelpunten tegen in één periode dat is wel heel veel. "
Maar ook De Ruijsscher wil niet in het negatieve blijven hangen. "We moeten met een goed gevoel het bad uitstappen, ook omdat het geen makkelijke winst is. Vreugde hoort erbij, maar ook de kritische kanttekening dat er huiswerk is." Dat beaamt Genee. "Maar we mogen tevreden zijn."
Zo is UZSC dus goed begonnen aan het bekertoernooi. De Utrechtse ploeg zit in een poule van vier. Er wordt één keer tegen elkaar gespeeld. Daarna gaan de nummers 1 en 2 van elke groep naar de kruisfinales, die over een wedstrijd gespeeld worden.
Volgende week vindt voor UZSC de herstart van de eredivisie plaats. Er wordt in eigen bad gespeeld tegen ZPB.
Polar Bears - UZSC
Polar Bears - UZSC © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.