Burgemeester Oostende zet vraagteken achter WK veldrijden na uitbraak coronavirus

© RTV Utrecht / Robert Claus
WOUDENBERG/AMERSFOORT - Het is onzeker of het WK veldrijden volgend weekeinde in Oostende doorgaat. Dat zegt burgemeester Bart Tommelein nadat bekend is geworden dat minimaal 16 inwoners van de Belgische kustplaats besmet zijn geraakt met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus.
"We zijn in overleg met de verschillende organisatoren en met minister van Sport Ben Weyts", zei Tommelein in het Belgische actualiteitenprogramma De Zevende Dag. "Er is ook advies gevraagd aan virologen en we bekijken of de maatregelen nog moeten worden verscherpt. Het WK staat momenteel ter discussie."
De besmettingen zijn vastgesteld in een ziekenhuis, revalidatiecentrum en zorginstelling. Tommelein sluit niet uit dat er nog meer mensen besmet zijn. Hij is nog in afwachting van uitslagen van uitgevoerde testen.

Regiogenoten

Komende week wordt de selectie voor het WK veldrijden bekend gemaakt. Lars van der Haar uit Woudenberg en Puck Pieterse uit Amersfoort hebben een grote kans om opgenomen te worden in de selectie van Oranje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.