EK shorttrack: Geen goud Poutsma na straf in Superfinale, wel zilver op 1000m en relay

© Orange Pictures
UTRECHT - De Utrechtse Selma Poutsma is bij het EK shorttrack in Gdansk in het algemeen klassement zevende geworden. De 21-jarige shorttrackster leek bij de Superfinale het goud te pakken, maar werd na een straf gediskwalificeerd. Bij de 1000m en de relay kreeg ze wel eremetaal, namelijk het zilver.
Voor de 21-jarige Utrechtse waren het haar eerste twee EK-medailles.
Bij de 1000 meter werd Poutsma tweede achter landgenote Suzanne Schulting. Poutsma werd eerder in haar kwarfinale en halve finale van de 1000 meter ook al tweede. Zaterdag wist de Utrechtse bij de 500 meter en 1500 meter de finale niet te halen.

Deceptie bij de Superfinale

Even leek Poutsma het goud te hebben veroverd bij de Superfinale. Ze kwam als eerste over de streep maar werd na afloop gediskwalificeerd. Poutsma kreeg in de laatste meters een duw van landgenote Schulting waardoor beide dames uit de uitslag van de superfinale werden gehaald. In het algemeen klassement is Poutsma zevende geworden, Schulting eerste.

Ook zilver op relay

De titel op de relay kon Oranje niet met succes verdedigen. Poutsma kwam in actie samen met Schulting, Rianne de Vries en Xandra Velzeboer. Na een val van Schulting moest Nederland met zilver genoegen nemen. Oranje schoof nog een plaatsje op omdat het Russische team werd bestraft. De titel ging naar de Franse shorttracksters, Italië behaalde bron.
Twee weken geleden blikte Poutsma in Namen en Rugnummers vooruit op haar EK-deelname. Toen gaf ze zichzelf de grootste kans op de 500 meter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.