Poutsma trots op medailles bij EK shorttrack: 'Mezelf verbaasd'

© Orange Pictures
UTRECHT - De Utrechtse Selma Poutsma kon haar geluk niet op vanuit haar hotelkamer in Polen. De 21-jarige shorttrackster zegt zichzelf verbaasd te hebben met haar twee zilveren medailles op het Europees kampioenschap.
ik heb laten zien dat ik goede 1000 meters kan rijden
Selma Poutsma
Poutsma veroverde haar eerste zilver - en eerste medaille ooit op een EK - op de 1000 meter. "Daar ben ik echt ontzettend blij mee en die had ik absoluut niet verwacht", aldus Poutsma.
Ze werd tweede achter landgenote Suzanne Schulting. "Op een gegeven zag ik op het scherm dat er een gat was met de rest, dat had ik niet zien aankomen. Toen reden we met zijn tweeën naar de finish. Ik dacht alleen maar 'Ik moet blijven staan dan heb ik zilver'. Ik heb mijzelf ook wel verbaasd, de 1000 meter is niet mijn afstand. Maar ik heb laten zien dat ik goede 1000 meters kan rijden", vertelt de blije Utrechtse in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.

Niet boos op Schulting

Even leek het erop dat Poutsma ook met een gouden medaille huiswaarts kon keren. Bij de Superfinale(3000m) kwam ze als eerste over de streep, maar dat kwam doordat Schulting haar vlak voor de streep een zetje gaf. Beide dames kregen door deze actie een penalty en werden uit de uitslag geschrapt. "Het was jammer. Ze had een verkeerde reflex met een goede bedoeling", aldus Poutsma die absoluut niet kwaad is. "Met die medaille op de 1000 meter was ik al zo blij dat mijn EK niet meer stuk kon."

Met revanchegevoelens naar het WK

Samen met Schulting, Rianne de Vries en Xandra Velzeboer veroverde Poutsma het zilver op de relay. Maar de titel op die afstand kon door een valpartij niet worden verdedigd. "Als ik heel eerlijk ben gingen we in de relay alleen maar voor het goud. Ik ben er ook van overtuigt dat we de sterkste waren. Aan de ene kant is het misschien ook wel goed dat we hier tegenaan zijn gelopen. Nu zijn we extra 'eager' voor het WK."
Het WK shorttrack wordt op 5,6 en 7 maart van dit jaar verreden in Dordrecht.
Poutsma met haar landgenotes na afloop van de relay
Poutsma met haar landgenotes na afloop van de relay © Orange Pictures

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.