Hake en Janssen zien groei bij FC Utrecht: 'Nu zat het mee, maar dat dwongen we zelf af'

© Orange Pictures
UTRECHT - Volgens aanvoerder Willem Janssen en trainer Rene Hake is het een teken van groei dat FC Utrecht de zege tegen Sparta alsnog uit het vuur sleepte. De ploeg uit de Domstad was verdedigend heel solide, waardoor een late treffer genoeg was voor de winst.
Meerdere jongens staan op, nadat we tegen Heracles iets hebben doorbroken
Willem Janssen
"We hadden de zaakjes goed voor elkaar", vertelde Janssen in gesprek met Radio M Utrecht. "Daardoor werd het voor mij en Tommy (St. Jago, red.) een stuk makkelijker. Sparta werd amper gevaarlijk, op een kans in de tweede helft en wat dom weggegeven vrije trappen na."
Zijn trainer was dezelfde mening toebedeeld. "Doordat we weinig weggaven houd je de tegenstander van je doel en geef je ze geen hoop.' Hake besloot Othmane Boussaid te laten invallen en kreeg daar geen spijt van. 'We hebben spelers die het verschil kunnen maken en dat betaalde zich nu een keer uit. Dat hij hem maakt was mooi, want Othmane heeft een lastige tijd achter de rug."
Sinds de terugkeer van Janssen oogt Utrecht de laatste weken een stuk stabieler. De routinier had te kampen met een kruisbankblessure, maar is nu weer helemaal terug. "Ik voel me honderd procent fit, fysiek gezien. Ook op persoonlijk vlak ben ik enorm gegroeid." Dat hij als leider wordt gezien vindt de bescheiden Limburger logisch. "Dat laat ik ook zien, denk ik."

Stabiliteit in het elftal

Toch denkt Janssen niet dat zijn terugkeer de reden is waarom Utrecht - dat tegen Sparta voor de tweede week op rij won - langzaamaan uit het sportieve dal aan het klimmen is. "Er is iets in de ploeg ontstaan. Meerdere jongens staan op en we hebben niet één leider. Tegen Heracles hebben we iets doorbroken en dat voelt goed."
De goal van Boussaid zorgde bij Janssen voor een enorme ontlading. "Ik kreeg echt kippenvel, maar het was wel een terechte overwinning." Hake vond dat zijn spelers beloond werden. "Omdat we de belangrijke dingen goed bleven doen. De eerste seizoenshelft zat het vaak tegen, nu was het geluk met ons."

Met vertrouwen naar Alkmaar

Daardoor reist Utrecht met vertrouwen af naar Alkmaar, waar AZ woensdag de tegenstander is. "Het is kort dag, maar voor eens een mooie kans de aansluiting écht helemaal te vinden." Utrecht klom dankzij de overwinning op Sparta naar de achtste plaats en staat nu in het linkerrijtje van de ranglijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.