Pieterse mag dromen van wereldtitel

© Orange Pictures
AMERSFOORT/WOUDENBERG - Puck Pieterse is komende zondag een van de kanshebbers voor de wereldtitel veldrijden bij de beloften-vrouwen. Het WK staat voor komend weekend gepland, in het Belgische Oostende. De 18-jarige Amersfoortse is bezig aan een sterk seizoen en rijdt ook regelmatig goede uitslagen in het seniorenveld.
De 18-jarige Amersfoortse werd eind vorig jaar al Europees kampioene bij de beloften en eindigde in 2020 als tweede op het WK voor junioren. Pieterse is een van de zeven Nederlandse talenten die door bondscoach Gerben de Knegt zijn geselecteerd.

Van der Haar en Agterberg

Ook Woudenberger Lars van der Haar en Kyle Agterberg uit Maartensdijk zijn geselecteerd. Van der Haar zal bij de eliterenners waarschijnlijk geen rol van betekenis spelen. De strijd zal gaan tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert met een aantal andere Belgen en de Brit Tom Pidcock als outsider.
Kyle Agterberg start al op zaterdag, bij de beloften-mannen.
Het is overigens nog onzeker of het WK wel doorgaat. De burgemeester van Oostende overweegt het WK af te gelasten, omdat er in Oostende een aantal gevallen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant zijn ontdekt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.