Hake houdt vast aan Oehlschlägel als eerste doelman: 'Geen reden om het anders te gaan doen'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Eric Oehlschlägel blijft voorlopig eerste keeper van FC Utrecht, ook nu Maarten Paes weer fit is. Dat zei trainer René Hake dinsdag na de training in aanloop naar de uitwedstrijd tegen AZ, van woensdag. Oehlschlägel is eerste doelman sinds Maarten Paes in december in de bekerwedstrijd tegen Ajax een hersenschudding opliep.
Paes maakt afgelopen zondag zijn rentree in Jong FC Utrecht, in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Roda JC. "Belangrijk voor hem was dat hij 90 minuten kon keepen en dat doorstaan. Dat is goed gegaan", zegt Hake. "Dat betekent dat hij weer helemaal beschikbaar is."
Oehlschlägel geeft rust, vertrouwen aan het team
Toch blijft Eric Oehlschlägel staan. "Hij heeft het goed gedaan en het elftal vaart daar wel bij", vindt Hake. "Het geeft rust, het geeft vertrouwen aan het team. Dus is er geen reden om het anders te gaan doen."

Janssen

Of er tegen AZ op andere plaatsen in het elftal wèl wijzigingen worden doorgevoerd, wilde de FC Utrecht-trainer niet zeggen. "We gaan bekijken voor welke spelers het verstandig is om vlot na elkaar drie wedstrijden te spelen en om ze allemaal fit te houden."
Centrale verdedigers lopen naar verhouding vaak wat minder, dus die redden zich wel
René Hake
Hake geeft daarbij aan vooral te kijken naar spelers die er langere tijd uit zijn geweest. Al maakt hij voor aanvoerder Willem Janssen, uitblinker tegen Sparta, een uitzondering. "Je moet ook naar de belasting per positie. Centrale verdedigers lopen naar verhouding vaak wat minder, dus die redden zich wel."
Of FC Utrecht met dezelfde elf gaat starten als tegen Sparta of niet, tactische aanpassingen zullen er zeker komen. "Je kijkt hoe je het beste kunt spelen, waar je voordeel kunt halen", aldus Hake. "Dus dat er wat accentverschuivingen zullen zijn lijkt me wel duidelijk."
FC Utrecht gaat voor de 40e keer op bezoek bij AZ. Van de voorgaande 39 ontmoetingen werden er 28 verloren en slechts 7 gewonnen.
De laatste zege dateert van 14 mei 2017. Het werd toen 3-2 voor FC Utrecht. Zivkovic, Labyad en Barazite scoorden.