Maarten Paes krijgt nieuwe klap: Hake kiest voor Oehlschlägel

Maarten Paes, groggy in de wedstrijd tegen Ajax
Maarten Paes, groggy in de wedstrijd tegen Ajax © Orange Pictures
UTRECHT - Je kunt je afvragen welke klap harder was voor Maarten Paes. De botsing met de hak van ploeggenoot Django Warmerdam, waarbij de doelman van FC Utrecht een hersenschudding opliep. Of nu hij weer fit is de mededeling van trainer René Hake dat Eric Oehlschlägel voorlopig eerste keus is onder de lat.
"Het is de keuze van de trainer, die heb ik te accepteren", zegt Paes. "Het is net als in oktober." Destijds werd de doelman gepasseerd door trainer John van den Brom, ten faveure van Thijmen Nijhuis. Toen Hake Van den Brom opvolgde, keerde Paes terug als eerste doelman. Tot 16 december, de wedstrijd tegen Ajax.

Weer fit

"Ik ben nu weer helemaal fit", stelt Paes, die zes weken nadat hij de hersenschudding opliep zijn rentree maakte in de wedstrijd van Jong FC Utrecht tegen Roda JC. "Ik heb weer een wedstrijd gekeept, dat voelt goed."
Bij de rentree van de doelman werd grote voorzichtigheid in acht genomen. "Je wilt er niet een heel jaar last van hebben. Dus moet je allemaal protocollen langsgaan en uiteindelijk word je vrijgegeven. Dan mag je weer op het veld staan."
'Je wilt er niet een heel jaar last van hebben'
Bij zijn terugkeer op het trainingsveld kende Paes geen enkele angst. "Ik durfde alles meteen weer. De eerste week kreeg ik ook drie ballen op mijn hoofd en dat ging gewoon goed."

Vloek

Fit of niet, Paes is zijn basisplaats kwijt aan Eric Oehlschlägel. "Het is aan mij de taak om zo hard mogelijk te trainen zodat ik er zo snel mogelijk weer kan staan."
Toch lijkt het wel of er een vloek rust op de nummer 1 plek van Paes bij FC Utrecht. Aan het begin van het seizoen 2019-2020 verkoos John van den Brom hem boven David Jensen. Paes werd een vaste waarde en haalde zelfs Jong Oranje.
Ik hoop dat de pech die ik nu heb volgend jaar omslaat in geluk
Maarten Paes
Totdat hij een schouderblessure opliep en geruime tijd uitgeschakeld was. Dit seizoen werd Paes opnieuw eerste keus, maar tijdens een traingskamp met Jong Oranje testte hij positief op Corona. Toen hij weer fit was, hield Van den Brom vast aan Thijmen Nijhuis als eerste doelman. En dan nu dit.
"Als je zo gaat denken kom je er nooit", zegt Paes. "Ik blijf hard werken en dan hoop ik dat de pech die ik nu heb volgend jaar omslaat in geluk. Ik ben er in elk geval mentaal sterker door geworden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.