RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eredivisie 2021-2022 start op 14 augustus

UTRECHT - De eredivisie gaat het volgend seizoen in het weekeinde van 14 en 15 augustus van start. Dat heeft de KNVB aangegeven. Op zondag 8 augustus wordt het seizoen officieel geopend met de 25e editie van de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Op vrijdag 6 augustus is al de eerste speelronde in de eerste divisie.


De speeldagenkalender is volgens de KNVB mede tot stand gekomen na verschillende gesprekken met alle betrokkenen, waaronder clubs, gemeentes, politie en het Supporterscollectief Nederland. Vervolgens heeft de KNVB gekeken naar de mogelijkheden, onmogelijkheden en het overkoepelend belang van de competities.


In de eredivisie zijn drie midweekse speelrondes gepland, op 21-23 september, 21-23 december en de voorlaatste speelronde op 11 mei. In de eerste divisie kunnen alle 38 speelrondes op vrijdagen worden gespeeld en zijn dubbele speelrondes (complete speelronde op vrijdag gevolgd door een complete speelronde op maandag) overbodig.


Het toernooi om de KNVB-beker start voor de betaalde clubs in de week van 26-28 oktober. De vijf Europees spelende clubs zijn vrijgesteld van deelname aan de eerste ronde en stromen pas in de tweede ronde (laatste 32) in, van 14 tot 16 december. De finale wordt gespeeld op zondag 17 april.


Het seizoen in de eredivisie eindigt op zondag 15 mei met een gezamenlijke speelronde, de eerste divisie eindigt zondag 6 mei.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -