RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hockeyclubs krijgen meer ruimte om uit te wijken als veld niet bespeelbaar is

UTRECHT/BILTHOVEN - Hockeybond KNHB wil koste wat kost het hockeyseizoen uitspelen. Dit weekend wordt de Hoofdklasse hervat en de kans bestaat dat het weer de komende weken een hoofdrol gaat spelen. De bond heeft daarop geanticipeerd door de regels over het uitwijken naar andere velden te verruimen.

Hoofdklasse-wedstrijden worden traditioneel op het hoofdveld van de clubs gespeeld, dat is altijd een waterveld. Soms is dat onbespeelbaar, bijvoorbeeld als het gevroren heeft. De kans dat dat de komende periode gebeurt, is aanwezig.

Protocol
Het protocol rondom afgelastingen en verplaatsingen is op vier punten aangepast door de KNHB en Hoofdklasse-koepel HHcv.

Mocht een dag van tevoren bekend zijn dat een hoofdveld niet bespeelbaar is, dan kan uitgeweken worden naar een ander veld op hetzelfde complex. Als dat niet mogelijk is, kan de KNHB besluiten het duel op het complex van de uitspelende ploeg te spelen. Het is ook een optie om bij een club in de buurt te spelen. Dit moet wel de avond van tevoren besloten worden.

Mogelijk op zandveld
Op de wedstrijddag kan het hoofdveld ook bevroren zijn. In dat geval wordt uitgeweken naar een ander beschikbaar waterveld. Is er geen ander waterveld beschikbaar en zijn beide teams nog niet aanwezig? Dan wordt de wedstrijd afgelast. Zijn beide teams wel op het complex, dan wordt wťl gespeeld maar op een ander soort veld. Denk daarbij aan een semi-waterveld of een zandkunstgrasveld.

Als een wedstrijd stilgelegd moet worden omdat het veld onbespeelbaar is, kan het duel op een ander gewenst veld op het complex afgemaakt worden.

Op die manier hoopt hockeybond KNHB alle resterende Hoofdklasse-duels en de volledige play-offs 'gewoon' af te kunnen werken de komende maanden. Er zijn vanwege het drukke speelschema namelijk weinig uitwijkmogelijkheden.
Komende zondag hervatten de mannen en de vrouwen van het Utrechtse Kampong en de vrouwen van SCHC uit Bilthoven de Hoofdklasse. Het duel tussen de mannen van Bloemendaal en Kampong is zondag vanaf 14.45 uur live te horen bij Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -