LIVEBLOG: FC Utrecht in blessuretijd naast PEC

UTRECHT - FC Utrecht ontvangt om 18.45 uur in de eigen Galgenwaard PEC Zwolle. De ploeg van trainer René Hake wist de laatste drie wedstrijden te winnen en daarbij ook de nul te houden. Achtereenvolgens waren de Utrechters de baas over Heracles Almelo, Sparta Rotterdam en AZ. Door die goede reeks is FC Utrecht geklommen naar de achtste plaats. Mis in dit liveblog niets van FC Utrecht - PEC Zwolle.
De wedstrijd is natuurlijk ook LIVE te horen op Radio M Utrecht (93.1 FM) met live commentaar van René van den Berg en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op het duel.

Stand: 3-3

'2 Sander van de Streek [1-0]
5' Virgil Misidjan [1-1]
39' Thomas Lam [1-2]
---
54' Adam Maher [2-2]
67' Thomas Buitink [2-3]
90' Bram van Polen [Rood]
90' Hidde ter Avest [3-3]
---
Scheidsrechter: Jannick van der Laan
90'+7 Van de Streek heeft nog een kans en dan vindt scheidsrechter Van der Laan het mooi geweest.
90'+6 GOAL!!! Ter Avest kopt de gelijkmaker erin! De voorzet is van Ramselaar. Zijn eerste goal voor FC Utrecht.
90'+4 Van Polen is nu aan het bakkeleien met de vierde official. Dit kost tijd.
90'+4 Van Polen weigert het veld uit te gaan.
90'+2 Balk krijgt een gooi van Bram van Polen. ROOD! Hij is boos omdat Balk op de knie van keeper Mous ging staan. Balk krijgt GEEL.
90'+1 Ook deze hoekschop levert niets op.
90' Kerk geeft scherp voor van link. Balk is net te laat. We krijgen vijf minuten extra als FC Utrecht zijn zestiende hoekschop gaat nemen.
90' Nu een lange bal van Emanuelson naar Sylla. Die geeft hem aan Van de Streek, maar zijn kopbal mist elke richting. Weer een enorme kans.
87' Maher nu met een schot van afstand. Via een Zwols been over.
85' WISSEL FC Utrecht: Balk voor Boussaid.
84' Weer een kans voor Sylla. Hij kopt uit de hoekschop. Via Mous over.
81' Sylla!!! Naast! Ongelooflijk. De Fransman krijgt de bal via Maher en Kerk en kan hem zo binnenschieten.
80' WISSEL PEC Zwolle: Van den Belt voor de geblesseerde Lam.
77' WISSEL FC Utrecht: Ramselaar voor Janssen.
75' FC Utrecht zakt nu door de ondergrens. Het blijft achterin fouten maken.
70' WISSEL PEC Zwolle: Ghoochannejhad komt erin voor Buitink en Rijnders voor Misidjan.
69' Nu levert Janssen in bij Misidjan. Hij repareert zijn fout, maar wat heeft Utrecht een problemen met uitverdedigen.
67' GOAL! Zwolle leidt weer na een enorme blunder. Oelschlägel schiet slecht uit. Benson loopt zich vast, Buitink scoort wel.
64' Gyrano Kerk heeft het op zijn heupen. Hij wringt zich tussen twee spelers door en schiet. Zwolle doelman Mous ligt in de weg.
62' Geweldige aanval opgezet door Sylla, Ter Avest geeft voor, maar Boussaid verzuimt te scoren. Deze aanval van FC Utrecht - met hakje en al - verdiende meer.
62' Dalmau speelde geen gelukkige wedstrijd.
61' WISSELS FC Utrecht: Moussa Syla voor Adrian Dalmau en Urby Emanuelson voor Van Overeem.
59' Urby Emanuelson gaat er zodadelijk inkomen bij FC Utrecht. De laatste wedstrijden was dat een succesformule.
54' GOAL! Maher schiet hem links laag binnen. Al zit Mous er wel heel dicht bij.
53' Penalty! Kerk vindt Van de Streek. Die wordt op de voet getrapt door Sam Kersten. Penalty voor FC Utrecht. Maher gaat hem nemen.
52' Zwolle won pas drie keer eerder in de Galgenwaard.
48' FC Utrecht vliegt er meteen weer bovenop, maar het blijft rommelig. Met name Maher en Van Overeem lopen elkaar regelmatig in de weg. Boussaid komt ook niet echt uit de verf op zijn nieuwe positie links voorin.
46' We voetballen weer!
46' WISSELS PEC Zwolle: Clement voor Huiberts en Benson voor Pherai.
45' Van de Streek gaat neer. Krijgt een ellenboog op de kin van een Zwolle-speler. Van der Laan sluit voor de rust. Wat een bizar einde van de eerste helft.
45' Zwolle nog steeds met tien man. Onduidelijkheid of Pherai vervangen gaat worden voor de rust en zo ja, door wie?
45' FC Utrecht zet nog een keer aan vlak voor de rust.
43' Pherai is geblesseerd geraakt en is aan de kant. Zwolle-trainer Stegeman wil hem niet wisselen.
41' Hoekschop Maher. Dalmau kopt slecht in.
40' Maher met een goede bal op Dalmau. De Spanjaard gaat over de knie.
39' GOAL! Lam, schiet de strafschop uitstekend in de linkerhoek. 1-2.
38' Balverlies van Maher. Zwolle gaat scoren... Nee, Pherai botst op Janssen! Scheidsrechter Van der Laan geeft een penalty!
35' Van de Streek maakt meters en besluit op 20 meter van de goal te schieten. Laag in de hoek. Mous komt nog net met een hand tegen de bal. Goed schot.
35' De wedstrijd blijft in hoog tempo heen en weer gaan.
24' Maher opnieuw met een goede hoekschop. Mous voorkomt dat de bal ineens in de goal gaat.
21' We spelen weer!
20' De wedstrijd moet worden stilgelegd. De supporters doen een steunbetuiging met vuurwerk van buiten het stadion. De rode vonken komen iets te dicht bij het veld.
19' St. Jago levert in met een slechte breedtepass. In de voeten van uitgerekend Misidjan. Hij schiet, maar Janssen zet het blok.
17' FC Utrecht heeft PEC weer in de houdgreep gekregen.
16' Weer een geweldige corner van FC Utrecht. Maher legt de bal bij de tweede paal. Dalmau wil inkoppen, maar Mous ligt ervoor.
15' FC Utrecht is weer gevaarlijk door de lucht. Dalmau kopt in uit de hoekschop, maar Mous stopt.
13' PEC Zwolle blijft gevaarlijk. FC Utrecht moet snel orde op zaken stellen.
7' Weer Misidjan. Hij gaat naar de grond in duel met Janssen. Strafschop?
5' GOAL! Het is alweer gelijk. Virgil Misidjan gaat als een warm mes door de boter en kan in de korte hoek binnenschieten.
2' GOAL! Van de Streek maakt 1-0. Maher met de vrije trap van rechts op het hoofd van Van de Streek. Keeper Mous is kansloos.
1' We zijn begonnen in de Galgenwaard!

Warmlopen:

- FC Utrecht won de laatste drie wedstrijden, nog niet eerder dit seizoen heeft het zo'n goede reeks te pakken gehad.
- FC Utrecht ontving PEC Zwolle 20 keer eerder. Daarvan wonnen de Utrechters veertien edities, PEC won er drie en het werd drie keer gelijk.
- Verdediger Django Warmerdam van FC Utrecht speelde in het seizoen 2016/2017 voor PEC Zwolle. Hij kwam 29 keer in actie voor de Zwollenaren. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij vijf assists.
- Bij PEC Zwolle staat Rico Strieder onder contract. Hij droeg 87 keer het Utrechtse shirt.
- Mimoun Mahi en Sander van de Streek zijn met vier treffers de topscorers van FC Utrecht.
- De man in vorm aan de zijde van PEC is Reza Ghoochannejhad. In de laatste twee wedstrijden wist hij vier maal te scoren. Dat deed hij beide keren als invaller.

Opstellingen:

FC Utrecht: Oelschlägel - Ter Avest, St. Jago, Janssen, Warmerdam - Maher, Van de Streek, Van Overeem - Kerk, Dalmau, Boussaid (trainer René Hake)
PEC Zwolle: Mous, Van Polen, Lam, Nakayama, Misidjan, Strieder, Kersten, Pherai, Buitink, Huiberts, Van Wermeskerken (trainer John Stegeman)