RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterpolosters UZSC walsen over PSV in bekertoernooi

1/3
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben in zwembad De Kromme Rijn een overtuigende overwinning geboekt. De poulewedstrijd in de KNZB Beker tegen PSV werd met liefst 22-6 gewonnen.

De Utrechtse vrouwen lieten geen spaan heel van de bezoekers uit Eindhoven, die vorige week ook al met 22-6 verloren hadden in het bekertoernooi. Nerida Drewes was aan de zijde van UZSC de uitblinkster, met meer dan tien doelpunten.

Nerida Drewes: "We wisten dat het een makkelijke wedstrijd zou worden"


Chaos door scorebord
Een makkelijke wedstrijd dus voor UZSC, vond ook Drewes. "Wij wisten dat van tevoren, want we zitten in deze poule met De Zaan, PSV en Polar Bears. De wedstrijd tussen De Zaan en PSV werd vorige week ook 22-6, dus we wisten dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. Het was zaak om goed en geconcentreerd te beginnen. Dat kon wel beter."

"Uiteindelijk merk je wel dat we het goed oppakken en er overheen gaan", vindt Drewes. Door problemen met het scorebord werd het spel even stilgelegd. "Dat was voor ons niet een heel slecht moment. We moesten ons aan de basisafspraken houden, zeiden we tegen elkaar. In de eerste vier minuten was het echt een heel langzaam tempo."

Met tien treffers was Drewes bepalend voor UZSC. "Dit soort wedstrijden zijn heel erg lekker voor mij. Als ik dan zoveel vrijheid heb, kan ik daar alleen maar blij van worden", lacht ze.

KNZB Beker
UZSC zit in de beker in een poule van vier. Er wordt één keer tegen elkaar gespeeld. Daarna gaan de nummers 1 en 2 van elke groep naar de kruisfinales, die over een wedstrijd gespeeld worden.

Vorige week wist het UZSC van trainer Joachim de Ruijsscher ook de eerste partij in de KNZB Beker te winnen. Toen werd Polar Bears met 16-14 verslagen.

 UZSC - PSV in de Kromme Rijn UZSC - PSV in de Kromme Rijn | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -