Wesly Dijs bij tweede wereldbeker 1500 meter een seconde langzamer: 'Niet ieder weekend feest'

Wesly Dijs
Wesly Dijs © Orange Pictures
SOEST - Schaatser Wesly Dijs is zaterdag in Thialf bij de tweede en laatste wereldbeker van het seizoen niet verder gekomen dan de tiende tijd. De Soester noteerde een tijd van 1:45.84.
Ik reed technisch goed maar er kwam te weinig energie uit
Wesly Dijs
De gouden plak ging in Heerenveen naar Thomas Krol (1:43.42). Daarachter werd Kjeld Nuis (1:44.22) tweede en Patrick Roest derde (1:44.75).
Vorige week zette Dijs met 1:44.69 een persoonlijk record neer bij de eerste wereldbeker van het seizoen. Bij de tweede wereldbeker bleek dat het niet ieder weekend feest is voor de Soester.
"Zeker vandaag niet", verzucht Dijs in Namen en Rugnummers. "Ik had mijn energieverdeling niet helemaal lekker ingedeeld. Technisch ging het goed, maar het kwam er gewoon net niet helemaal uit."

Niet tevreden

Dijs moet het normaal gesproken hebben van zijn opening, maar die viel tegen. "Er zat weinig energie en kracht achter. Je mist dan overal net wat en dat zie je dan ook in je eindtijd."
Voor Dijs had Roest al gereden. Zijn tijd was langzamer dan de tijd van Dijs van vorige week. "Ik zag dat er mogelijkheden waren. Normaal rij ik liever voordat de favorieten in actie komen. Dit weekend wilde ik ook gewoon goed rijden, Morgen kan ik revanche nemen." Dan komt Dijs in actie op de 1000 meter in Thialf in Heerenveen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.