Puck Pieterse voelt geen druk voor WK: 'Natuurlijk kom ik voor een medaille'

© Orange Pictures
AMERSFOORT - Veldrijdster Puck Pieterse is zondag een van de favorieten voor het WK veldrijden voor beloften vrouwen. De Amersfoortse houdt de druk zelf echter af. "Ik denk dat als ik alles gegeven heb en ik lekker in mijn vel zit, dat ik snel tevreden ben", vertelt ze tegen RTV Utrecht.
Pieterse wil zich vermaken op het zandparcours in Oostende. "Dan komt er vanzelf een uitslag uit. Ik kom wel echt voor de medailles, en ook voor de winst", lacht ze. "Maar ik ben de afgelopen weken niet de eerste belofte geweest, dus er zijn anderen echt wel sterker."

Grote concurrentie

Het veldrittalent uit Amersfoort ziet veel concurrenten. "Eigenlijk heel Nederland, Fem van Empel, Manon Bakker, Shirin van Anrooij... Uit Engeland komt nog Anna Kay en uit Hongarije Blanka Vas. En de uittredend kampioene uit Frankrijk, die kan ook nog steeds fietsen. We hebben echt wel een grote top met kanshebbers. Als je net een mindere dag hebt, kan je zo achtste worden."
De spanning is wel aanwezig bij Pieterse, een dag voor het WK. "Meer dan voor een normale wedstrijd natuurlijk, want het is anders dan anders. Maar het is nu niet al te erg nog", zei ze zaterdagmiddag.
Pieterse won eerder dit seizoen het EK veldrijden bij de beloften.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.