Stunt tegen koploper glipt uit vingers Taurus: 'Ook een beetje trots'

Taurus - Dynamo
Taurus - Dynamo © RTV Utrecht
HOUTEN - De volleyballers van Taurus hebben de ongeslagen status van koploper Dynamo niet kunnen verbreken. In een spannende vijfsetter gingen de Houtenaren met 2-3 onderuit.
We hadden ze bij de strot, we vergaten hem alleen even dicht te knijpen
Tom van den Boogaard
Taurus won de eerste set met 25-21, de tweede set was met 16-25 prooi voor de bezoekers die onder leiding van staan van Utrechter Redbad Strickwerda. Vervolgens wisten de Houtenaren via 25-23 er 2-1 van te maken.
Bij een 2-1 stand in sets begon Taurus ook voortvarend aan de vierde set. Dynamo rechte echter de rug en trok via 21-25 de stand naar 2-2. In een zinderende laatste set moest Taurus uiteindelijk met 14-16 het hoofd buigen voor de titelkandidaat. Dat deden de Houtenaren nadat ze bij een 14-13 stand een matchpoint niet wisten te verzilveren.
Na afloop heersten er gemengde gevoelens in Houten. "Stiekem is de teleurstelling best wel groot", spreekt Taurus-speler Tom van den Boogaard na afloop. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld, de afstemming was daar. Van tevoren had ik voor een vijfsetter getekend, ik ben dus ook wel een beetje trots."
Dat gevoel was er nog niet bij trainer Erik Gras. "Ik blijf meestal wat langer hangen in de wedstrijd, ook vanwege het matchpoint."
Later in het gesprek daalt het resultaat ook bij de oefenmeester in. "Ik ben trots op hoe we hebben gevochten en hoe we het spelletje hebben gespeeld", aldus Gras. "Je mag me toch wel feliciteren met dit resultaat."

Een bonuspunt

"We hadden ze bij de strot, we vergaten hem alleen even dicht te knijpen", aldus Van den Boogaard. "De trotsheid die overheerst. Dit is een extra punt." Bij een vijfsetter krijgt de verliezende partij ook een punt. "Hopelijk kunnen we dit punt gebruiken in de strijd om plek vier", zegt Gras die weet dat die plek recht geeft op een ticket voor de kampioenspoule.
Taurus heeft nu vijf punten uit vier gespeelde wedstrijden. De Houtenaren staan vijfde.
Taurus - Dynamo
Taurus - Dynamo © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.