Slordig FC Utrecht speelt gelijk tegen PEC

UTRECHT - FC Utrecht heeft tegen PEC Zwolle op de valreep een punt gepakt. De ploeg van trainer René Hake speelde slordig en leek zich tekort te doen met een nederlaag. Diep in de blessuretijd werd het via Hidde ter Avest toch nog 3-3.
De bezoekers speelden op dat moment net met tien man. Aanvoerder Bram van Polen van PEC kreeg in de extra tijd de rode kaart wegens een opzichtige zet aan tegenstander Remco Balk. Dat gebeurde uitgerekend in zijn 400e wedstrijd voor de Zwolse club.
Bij PEC Zwolle had doelman Xavier Mous een basisplaats. Stegeman had hem nodig als vervanger van Michael Zetterer, die de club gaat verlaten. Mous moest al in de 2e minuut een doelpunt incasseren. Sander van de Streek opende de score met een kopbal (1-0). Virgil Misidjan rondde kort daarna een fraaie solo doeltreffend af: 1-1. Dankzij Thomas Lam ging PEC met een voorsprong de rust in. Hij benutte een strafschop nadat Willem Janssen een overtreding had gemaakt op Immanuel Pherai (1-2).
FC Utrecht kwam na de rust langszij dankzij Adam Maher, die een strafschop verzilverde na een charge van de jarige Sam Kersten (23) op Van de Streek. De slordige thuisclub bleef nadien echter kansen weggeven. Thomas Buitink profiteerde van slecht uitverdedigen van doelman Eric Oelschlägel: 2-3. Moussa Sylla en Van de Streek misten daarna eerst nog grote kansen op 3-3 voordat Hidde ter Avest met een fraaie kopbal alsnog 1 punt redde voor FC Utrecht.