Hake na gelijkspel tegen Zwolle: 'De spelers denken er te makkelijk over'

UTRECHT - FC Utrecht verheugde zich tegen PEC Zwolle op de vierde overwinning op rij. De Domstedelingen kwamen er in de eigen Galgenwaard bekaaid van af. Op de valreep sleurde de ploeg een 3-3 gelijkspel uit het vuur.
"Dit heeft met houding te maken", is trainer René Hake na afloop meteen duidelijk. "Als je gaat lopen keutelen krijg je dit. De spelers denken er te makkelijk over en dan krijg je dit."
Thomas Lam maakt vanaf de penaltystip 1-2
Thomas Lam maakt vanaf de penaltystip 1-2 © Orange Pictures
FC Utrecht creëerde kansen genoeg, maar scoorde ondanks drie goals nog altijd te weinig. Het grootste probleem lag achterin. "Gelukkig hebben we er nog een punt uitgesleept. Voetballend gezien hebben we genoeg kansen gecreëerd, maar als je op zo'n manier doelpunten tegen krijgt gaat het niks worden."
Als je op zo'n manier goals tegen krijgt wordt het niks
René Hake
Willem Janssen was het helemaal eens met de analyse van zijn trainer. "Slecht!" foeterde de aanvoerder direct na de wedstrijd. "Een foutje kan altijd gebeuren, dat mag, maar niet als iedereen in de fout gaat. We hebben alle tegengoals zelf gecreëerd."
Hidde ter Avset maakt in de blessuretijd 3-3
Hidde ter Avset maakt in de blessuretijd 3-3 © Orange Pictures
FC Utrecht kwam al snel op voorsprong via Van de Streek, maar stapelde vervolgens de fouten opeen, waarna het bij rust met 2-1 achterstond. Ook na de 2-2 van Maher bleef de thuisploeg slordig. Dankzij een domme rode kaart van Van Polen kwam Ter Avest nog in de gelegenheid om dik in de blessuretijd 3-3 te maken.

Janssen blijft met vragen zitten

In de Galgenaard zoekt ook Janssen na de wedstrijd naar antwoorden. "Ik heb hier geen verklaring voor. Het gevoel leefde zo erg dat we deze wedstrijd zouden gaan winnen. En niet een beetje winnen, nee góed winnen. We bleven kansen krijgen, maar trokken het niet naar ons toe", aldus Janssen die een matig optreden beloond zag met een voortijdige wissel. "Terecht. Had hij me dan moeten laten staan vanwege mijn kopkracht en de vele hoekschoppen die we kregen? Toen ik er uitging hadden we er ook al acht gehad."
Gyrano Kerk torent hoog boven iedereen uit
Gyrano Kerk torent hoog boven iedereen uit © Orange Pictures
Zijn partner achterin de dekking, Tommy St. Jago koesterde het punt. "We zaten in een goede flow, maar vandaag was het onvoldoende en dat hebben we in de kleedkamer wel gezegd. Gelukkig maken we op de valreep nog gelijk."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.