Scheperkamp debuteert met zilveren medaille bij B-divisie World Cup: 'Hartstikke mooi'

© Daan Kalksma / daka sportsimages
ZEIST - Merijn Scheperkamp debuteerde zondag met een zilveren medaille in het World Cup-circuit bij de B-groep van de senioren. De schaatser van ijsclub Zeist reed 35.453 op de 500 meter in Thialf.
Scheperkamp kon zijn debuut zijn maken dankzij een afmelding van Kai Verbij. "Ik ging er niet vanuit dat ik moest rijden, want dan kan het alleen maar tegenvallen. Maar ik zorgde wel dat ik er klaar voor was", aldus Scheperkamp tegen RTV Utrecht. "Het was een mooie nieuwe spannende ervaring."
Zijn tegenstander was de Duitser Nico Ihle, die een tijd van 36.075 noteerde. "De B-divisie is een minder niveau dan de A-divisie. Ik wist dat ik kans had op een medaille", vertelt het 20-jarige lid van schaatsvereniging Zeist. "Dit smaakt zeker naar meer."
Uiteindelijk is wel het doel om de voor de echte knikkers te gaan
Merijn Scheperkamp

Leerzame periode in schaatsbubbel

"De afgelopen weken smaakten sowieso naar meer", laat Scheperkamp weten vanuit de schaatsbubbel in Thialf. "Om dit met de grote mannen mee te maken is heel leerzaam. Ik leer enorm veel van met hen samen trainen."
Nu zijn eerste zilver op de wereldbeker binnen is, kijkt Scheperkamp al weer verder. "Het is hartstikke mooi om deze medaille te pakken, maar uiteindelijk is wel het doel om voor de echte knikkers te gaan. Dat is de A-divisie, en daarna natuurlijk het WK en de Olympische Spelen", droomt het talent hardop.
Een andere Duitser, Joel Dufter, pakte het goud (35.103). De Wit-Rus Artyom Chaban eindigde als derde (35.633).

Wesly Dijs

Later op deze zondag komt Wesly Dijs in actie. De Soester rijdt de 1.000 meter. Zijn race en meer wereldbekerwedstrijden zijn deze zondagmiddag live te volgen via het programma Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.