WK veldrijden: zesde plek voor Pieterse bij beloften

© Orange Pictures
WOUDENBERG/AMERSFOORT - Bij het WK veldrijden in het Belgische Oostende is Puck Pieterse als zesde over de streep gekomen. De Amersfoortse zag landgenote Fem van Eppel er met de winst vandoor gaan.
Puck Pieterse: 'Volgend jaar met publiek en op het podium'
Pieterse (19) kwam op bijna een minuut van leeftijdsgenote Van Eppel over de streep. Ook de tweede plaats was in de persoon van Aniek van Alphen voor Nederland. Blanka Kata Vas uit Hongarije werd derde.
"Ik had vandaag de benen niet om echt mee te strijden", vertelt Pieterse aan RTV Utrecht. "Bij de start ging het al niet lekker dus wist ik dat ik gewoon mij eigen race moest gaan rijden."
Ik had geen power meer over om te sprinten
Puck Pieterse
Het was een bijzonder parcours over het strand van Oostende. "Het was veel rennen en sprintjes trekken door het zand", aldus de Amersfoortse die de sprint om de vijfde plek niet meer kon winnen. "Ik had alles al gegeven, dus ik had geen power meer over om te sprinten."
"Stiekem heb ik wel gedroomd hoe die regenboogtrui mij zou staan. Maar ik wist dat het heel zwaar zou worden met zo'n sterke Nederlandse selectie", aldus Pieterse.
Op voorhand kondigde Pieterse aan voor een medaille te gaan, maar ze was zich ervan wel bewust dat er veel concurrentie was.
Eerder dit seizoen won Pieterse het EK voor beloften.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.