Zerbo goud waard voor SCHC bij herstart hoofdklasse: 'Zeker even van genieten'

© RTV Utrecht
BILTHOVEN - De hockeysters van SCHC kenden een goede herstart van de hoofdklasse. De thuiswedstrijd in Bilthoven tegen directe concurrent hdm werd met 2-0 gewonnen. Beide goals werden gemaakt door Ginella Zerbo.
Ik ben blij met mijn twee goals, dat is wel een opluchting
Ginella Zerbo
Vooraf was nog even twijfel of de wedstrijd door kon gaan. Het hoofdveld was niet beschikbaar door de vorst. Gelukkig konden de ploegen uitwijken naar een ander veld. "Dat was wel even schakelen", vertelt Zerbo na afloop tegen RTV Utrecht. "We moesten van een waterveld naar een zandveld."
"Dat is heel anders hockeyen", aldus coach Lucas Judge na afloop. "Er gaat veel snelheid uit en er zijn minder individuele acties mogelijk. Maar we zijn daar goed mee omgegaan."

Gemiste strafcorners

Beide ploegen gingen enthousiast van start. Het tempo was hoog en beide ploegen kregen volop mogelijkheden. In de hele wedstrijd kregen SCHC en hdm veel strafcorners. Opvallend genoeg werd daaruit geen één keer gescoord. "Normaal vliegen er wel een aantal in. Maar ook bij hun ging het niet goed dus daar hebben we geluk mee gehad", zegt Zerbo. Volgens Judge waren daar meerdere verklaringen voor. "Het is natuurlijk weer even wennen en het zandveld werkt er ook niet aan mee."
Het verschil in doelpunten werd dus gemaakt door Zerbo, die terugkeerde van een enkelblessure. In de 32ste minuut scoorde ze de openingstreffer, waarmee ze haar doelpuntentotaal opkrikte naar zeven. Op het eind, waarin SCHC het achterin goed dichthield maar ook weinig creëerde, scoorde ze haar achtste goal uit een rebound van een strafcorner. Zerbo is met die acht treffers gedeeld topscorer van de hoofdklasse. Ze deelt die titel met Frédérique Matla.
Ik vond ons over de hele wedstrijd de betere ploeg
Lucas Judge
"Ik ben blij met mijn twee goals, dat is wel een opluchting. Hier ga ik ook zeker wel even van genieten", aldus Zerbo. "Het is fijn dat ze weer terug is. Ze is gelijk weer van waarde. Dat is prachtig", zei Judge die om meerdere redenen heel blij en trots was. "Het is zeker fijn om na 3,5 maand weer een echte wedstrijd te spelen. Ze hebben echt gevochten voor de winst. Daar ben ik heel trots op. Ik vond ons over de hele wedstrijd de betere ploeg."
SCHC blijft vierde in de hoofdklasse, maar is logischerwijs ingelopen op nummer drie hdm. Het verschil is één punt.
32' Ginella Zerbo (1-0)
66' Ginelle Zerbo (2-0)

Kampong

De wedstrijd van de dames van Kampong tegen Laren werd afgelast vanwege een onbespeelbaar veld door de vorst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.