RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ook teleurstellend resultaat op 1000 meter voor Dijs: 'Verloor door een fout mijn vertrouwen'

1/2
SOEST - Schaatser Wesly Dijs heeft ook bij zijn tweede rit van het wereldbekerweekend in Heerenveen geen potten kunnen breken. De Soester eindigde bij de 1000 meter als twaalfde.

Dit weekend een 7 met heel veel foutjes"
Welsy Dijs

Dijs moest bijna twee seconden toegeven op ritwinnaar Kai Verbij. De Soester reed 1:09.313 over zijn 1000 meter. Vorige week, hij het eerste wereldbekerweekend, zette Dijs nog een tijd neer van 1.08,47. "In de derde bocht had ik een misser. Er brak ijs onder mijn schaats weg. Daardoor verloor ik mijn vertrouwen in de bocht", aldus Dijs vanuit Thialf.

Wesly Dijs blikt met verslaggever Bert Kous terug op zijn wereldbeker


Zaterdag was Dijs ook al teleurgesteld over zijn 1500 meter. Toen zette hij de tiende tijd neer. "Gisteren had ik echt een sloom gevoel. Ik had er vandaag meer pit in. Maar doordat kleine foutje was ik kansloos. Ik wilde er nog het beste van maken maar er was niet veel meer te halen."

Op naar WK-niveau
"Dit weekend was mijn basisniveau. Het was zeker geen 9, maar een 7 met heel veel foutjes", aldus de Soester. "Als ik die foutjes niet maak ziet het er al heel anders uit." Over twee weken rijdt Dijs het WK. "Daar moet ik een PR rijden om derde te worden."

Verbij won de 1000 meter met een tijd van 1:07.355. De tweede plek was voor Thomas Krol. De Canadees Laurent Dubreuil zette de derde tijd neer. Met deze afstand zit het wereldbekerseizoen er na twee weekenden al weer op.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -