RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Berg maakt officieel profdebuut in Franse koers

DE MEERN - Lars van den Berg uit De Meern maakte zondag zijn officiŽle debuut als profwielrenner, in de Grand Prix Cycliste la Marseillaise. Het was zijn eerste wedstrijd voor de Franse World Tour-ploeg Groupama-FDJ.

Vorig jaar mocht Van den Berg als renner van de opleidingsploeg al een paar keer meedoen met de profs. Door zijn prestaties in die wedstrijden verdiende hij een profcontract. Hij tekende voor twee jaar bij de Franse ploeg. RTV Utrecht sprak een tijd terug met hem over onder andere dit prachtige moment.

Sinds 1 januari 2021 is hij officieel profwielrenner. Een maand later heeft hij dus zijn eerste wedstrijd als prof achter zijn naam staan. De wedstrijd over 171 kilometer in het zuiden van Frankrijk eindigde in een sprint. De Fransman Aurťlien Paret-Peintre was de beste. Voor het vijfde jaar op rij won een Fransman.

Programma
Van den Berg rijdt komende week de Ster van BessŤges, een rittenkoers in Zuid-Frankrijk. Eind februari staat hij op het programma voor de UAE Tour in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat wordt zijn eerste wedstrijd op WorldTour-niveau.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -