Ibrahim Afellay hakt knoop door, voetballoopbaan is voorbij

© ANP
UTRECHT - Ibrahim Afellay is niet langer profvoetballer. De 34-jarige Utrechter maakte zondag bij de NOS bekend dat zijn loopbaan erop zit. Afellay zat al sinds de zomer zonder club, nadat hij PSV had verlaten.
Afellay begon met voetballen bij de inmiddels verdwenen Utrechtse voetbalclub VSK. Via Elinkwijk belandde hij als elfjarige in de opleiding van PSV, waar hij op zijn 17e debuteerde in de hoofdmacht. Na vier landstitels in Eindhoven vertrok hij in 2011 naar Barcelona, waar hij de Champions League, de Spaanse en titel én de beker won.
Zijn carièrre bij Barcelona werd echter gedwarsboomd door veel blessureleed Hij speelde er in vier seizoenen slechts 21 wedstrijden. Daarna speelde hij nog voor Schalke'04, Olympiakos Piraeus en Stoke City, om in 2019 terug te keren bij PSV. Daar kwam hij, opnieuw door blessures en door de Coronacrisis, nauwelijks nog aan spelen toe.
Afellay speelde 53 keer in het Nederlands elftal. Ook het aantal gespeelde interlands had veel hoger kunnen zijn als hij niet zoveel blessureleed had gekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.