Alternatief Utrechts voetbalkampioenschap in de maak

Mogelijk toch nog derby in het voorjaar
Mogelijk toch nog derby in het voorjaar © Geert Lommers
PROVINCIE UTRECHT - Als de voetbalcompetities niet kunnen worden hervat, willen de negen hoogst spelende amateurclubs van de provincie Utrecht komend voorjaar om het Kampioenschap van Utrecht gaan spelen. Technisch-manager Rob de Boer van GVVV is bezig met het uitwerken van de plannen.
Aan het Kampioenschap van Utrecht gaan IJsselmeervogels, Spakenburg, GVVV, DOVO, Sportlust'46, Hercules, Hoogland, Eemdijk en DHSC meedoen. Om aan twee poules van vijf te kunnen komen is ook Sparta Nijkerk uitgenodigd.

Inkomsten genereren

"Wij gaan ervan uit dat de KNVB de competities niet hervat", zegt De Boer. "En dat hoop ik eigenlijk ook, want voetbal zonder publiek is niet leuk. Als wij ergens rond 1 mei zouden kunnen beginnen, is er misschien weer wat mogelijk met publiek en kantine-inkomsten."
"Wat me verder opvalt in de discussie over hervatten is dat je niemand hoort over de mogelijkheid dat je toch nog besmettingen krijgt in een selectie, en wat je dan moet doen", vervolgt De Boer. "De meeste spelers zullen niet voor september ingeënt zijn."
De clubs hopen behalve op leuke wedstrijden ook dat er in het voorjaar weer (beperkt) publiek naar de sportparken zou mogen komen. Daarmee zouden toch wat inkomsten binnen kunnen komen in de clubkas.

Positieve reacties

De eerste reacties zijn postitief. "Een zeer goed plan", zegt trainer Gert Kruys van de Utrechtse hoofdklasser DHSC. Zijn GVVV-collega Jochem Twisker, die eerder opperde een landelijk toernooi met alle tweede divisionisten te spelen, spreekt van een prachtig alternatief voor zijn voorstel.
Het voorstel van Twisker lijkt het niet te halen omdat er overal in Nederland regionale competities worden gepland. Zo staat er al een Bollenstreek competitie en een Veluws kampioenschap in de steigers. Ook in het oosten en het noorden hebben clubs elkaar gevonden in de hoop in het voorjaar toch nog ergens om te kunnen voetballen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.