RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coach optimistisch voor WK-debuut Wesly Dijs: 'Hij klopt op de deur'

1/6
SOEST - Schaatser Wesly Dijs maakt zich op voor het voorlopige hoogtepunt van zijn loopbaan. De 25-jarige Soester debuteert zaterdag in Heerenveen op het WK afstanden. Hij start daar op de 1.000 meter.

Dat Dijs zich kwalificeerde voor de 1.000 was best verrassend. Hij geldt meer als een specialist op de 1.500 meter. "Voor de 1.500 dachten we dat het misschien kon", zegt zijn coach Gerard van Velde. "Voor de 1.000 meter weet je het nooit, maar er zijn zoveel kapers op de kust."

Van Velde had eerder plaatsing verwacht op de 1.500 meter


De verklaring is er wel, vindt Van Velde. "Zijn opening is verbeterd van 17,1 naar 16,8. Anders kwam hij met kruisingen niet goed uit, en nu kwam hij wel goed uit."

'Hij klopt op de deur'
Van Velde is derhalve goed te spreken over de ontwikkeling van zijn pupil. "Dat gaat hartstikke mooi. Technisch is hij ook beter gaan rijden. Hij maakt een mooie ontwikkeling door."

En dat resulteert dus komend weekend in Dijs' WK-debuut. De generale voor dat WK, tien dagen geleden op de wereldbeker in Thialf, was niet zo goed. In de derde bocht van de 1.000 meter ging de Soester bijna onderuit, doordat een stuk ijs onder zijn schaats afbrak.

Dunne ijzertjes
"Je blijft gewoon op een paar dunne ijzertjes staan in een bocht, met 60 kilometer per uur", aldus Van Velde. "Als je tegenstander dan een paar meter voor je ligt is het altijd moeilijk. Een foutje is dan zo gemaakt."

Van Velde over slechte generale


Van Velde hoopt maar op dat spreekwoord, dat een slechte generale een goede uitvoering oplevert. "Hopelijk rijdt hij gewoon een hele goeie op het moment dat het moet."

Wesly Dijs zelf is er van overtuigd dat hij een heel goede race zal moeten rijden, wil hij op het podium komen. "Ik word liever derde zonder persoonlijk record dan vierde met een PR, het is wel een WK. Maar om derde te worden moet ik denk ik wel een PR rijden."

Wesly Dijs: "Om derde te worden moet ik een PR rijden"

Het WK afstanden is zaterdag vanaf 14.00 uur live te volgen in Namen & Rugnummers bij Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -