Van de Zandschulp wint bij debuut op ATP Tour

© Fotostudio Red Green Blue
VEENENDAAL - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft zijn debuut op de ATP Tour opgeluisterd met een zege. De Veenendaler won in de eerste ronde van the Great Ocean Road Open in twee sets van de Australiër Tristan Schoolkate, die op de wereldranglijst zo'n 700 plaatsen lager staat. De setstanden waren 6-4 en 7-5.
Van de Zandschulp begon na zijn zege in de eerste set slechts aan de tweede. Hij verspeelde tot twee keer toe een break voorsprong. De derde break was de beslissende. In de volgende ronde is de Pool Kamill Majchrzak, die 50 plaatsen boven hem staat, zijn tegenstander.
The Great Ocean Road Open is een voorbereidingstoernooi op de Australian Open, waarvoor Van de Zandschulp zich voor het eerst in zijn loopbaan heeft geplaatst. De voorbereiding op dat toernooi verliep niet bepaald op rolletjes.
Van de Zandschulp moest bij aankomst in Australië twee weken in quarantaine, omdat een medepassagier op zijn vlucht van Doha, waar het kwalificatietoernooi voor de Australian Open werd gespeeld, naar Melbourne positief was getest op Corona.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.