Wielrenster Maaike Coljé werkt met Spaanse ploeg toe naar Strade Bianche

© Massi-Tactic
SNELREWAARD - Wielrenster Maaike Coljé moet nog even wachten op haar eerste wedstrijd van het seizoen. De renster uit Snelrewaard rijdt sinds dit seizoen voor de Spaanse ploeg Massi-Tactic, maar alle Spaanse voorjaarswedstrijden zijn afgelast.
Daardoor hoopt de 23-jarige Coljé begin maart haar debuut te kunnen maken in de Italiaanse klassieker Strade Bianche. Die wedstrijd staat gepland op zaterdag 6 maart. "Dat is meteen een van de zwaarste, met 135 kilometer en veel onverharde wegen. Laten we hopen dat deze belangrijke WorldTour-wedstrijd in Toscane doorgaat", zegt Coljé.

Trainingskamp in Spanje

In aanloop naar het seizoen verblijft Coljé niet in Oudewater en omgeving, maar in het noorden van Spanje. Ze heeft met haar ploeg een trainingskamp van negen dagen achter de rug in de buurt van Girona.
"Het bevalt hier goed. Veel klimmen en daar was ik voor gekomen", aldus Coljé, die voorlopig in Spanje blijft om er te trainen. "Ik leer veel van de oudere rensters van de ploeg. Het team telt twaalf vrouwen."
Dat ze voorlopig geen wedstrijden rijdt, neemt ze voor lief. "Gelukkig ben ik fietsliefhebber en geniet ik van het afwisselende landschap en de natuur, dus ik kom mijn tijd hier wel door", vertelt ze.

Doorbraak

Voor sportliefhebbers uit de regio zal de naam Coljé enigszins bekend klinken. Dat kan kloppen, want de oudere broer van Maaike is schaatser Gerwin Coljé (26). Ook Maaike groeide op met schaatsen, maar zij koos vanaf 2018 voor het fietsen.
Vorig jaar maakte Coljé namens de Nederlandse Restore-ploeg indruk in de Franse klimwedstrijd Tour de l'Ardèche, waar ze verrassend zeventiende werd in het eindklassement. Daarop toonden veel teams interesse, maar koos ze voor het Spaanse Massi-Tactic omdat ze vaker wil klimmen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.