Corné Davelaar: 'DOVO was mij alleen maar aan het uithoren over Calderwood'

© Geert Lommers
VEENENDAAL - DOVO was in de onderhandelingen met verdediger Corné Davelaar alleen maar uit op informatie over trainer/technisch manager Scott Calderwood. Dat zegt de voetballer van GVVV in reactie op het artikel van eerder deze week, waarin hij anoniem werd opgevoerd. Nu hij door DOVO als 'teleurgesteld over mislukte besprekingen' wordt weggezet, vertelt Davelaar alsnog zijn verhaal. "Ik ben geen teleurgestelde leugenaar."

Dossier

DOVO heeft een arbeidsconflict met Scott Calderwood en is er volgens Davelaar op uit om een dossier op te bouwen om hem te kunnen ontslaan. "Ik heb een uur met de drie heren gezeten, en daarin ging het een half uur over Calderwood", zegt Davelaar, die bij DFS Opheusden al samenwerkte met de oefenmeester. "Ik had het gevoel dat ik er puur zat om uitgehoord te worden over de trainer."
Tijdens het gesprek is meerdere keren aangegeven dat ze niet verwachtten dat het rond zou komen
Corné Davelaar
"Deze speler reageert met name vanuit teleurstelling", zei voorzitter Van Kleef van de Financiële Stichting DOVO eerder deze week. "We hebben hem inderdaad bij lange na niet de aanbieding gedaan die overeenstemt met de vergoeding die hij bij zijn huidige club heeft." Davelaar erkent dat. "Maar als we fatsoenlijk over het financiële aspect hadden kunnen praten waren we er echt wel uitgekomen."

Verpest

DOVO was er echter volgens Davelaar geen moment op uit om hem te contracteren. "Tijdens het gesprek is meerdere keren aangegeven dat ze niet verwachtten dat het rond zou komen vanwege de aanbieding die ze me zouden doen." Voor de verdediger, die inmiddels rond is met hoofdklasser Scherpenzeel, een extra aanwijzing dat het DOVO alleen maar om informatie over Calderwood te doen was.
"En het ergste van het hele gesprek was dat de één voortdurend op zijn telefoon zat en de andere op zijn iPad. Inhoudelijk hadden ze niks te melden." Het doet Davelaar, die al eerder voor DOVO uitkwam, pijn. "De club is prachtig, maar deze mensen verpesten het helemaal. Het is puur zakelijk en ze hebben geen verstand van voetbal."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.