RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht niet bezig met 'gedoe' bij Ajax: 'Het gaat erom wat we zélf doen'

1/3
UTRECHT - In de aanloop naar de wedstrijd tegen FC Utrecht is het onrustig bij Ajax. Eerst was er de blunder rond de inschrijving van voormalig FC Utrecht Sébastien Haller voor de Europa League. En daar kwam ook nog eens de dopingschorsing van een jaar van doelman André Onana bovenop. "Maar daar moeten wij ons niet mee bezig houden", zegt Utrecht-trainer René Hake. "Het gaat er uiteindelijk om wat we zelf doen."

"Het is natuurlijk niet lekker, vooral omdat het belangrijke spelers zijn", vult rechtsachter Hidde ter Avest aan. "Maar wij moeten daar niet mee bezig zijn, we moeten van onze eigen kracht uitgaan."

Bonuspunten
"Als we daar kunnen winnen zijn het absoluut bonuspunten", zegt René Hake. "Wij zullen top moeten zijn om daar een maximaal resutaat te halen." Utrecht was eerder dit seizoen in Johan Cruijff Arena al dicht bij zo'n resultaat. In de bekerwedstrijd kwam de ploeg van Hake met 4-3 voor, om uiteindelijk met 5-4 te verliezen.

René Hake: 'Als wij daar winnen zijn het bonnuspunten'


"Positief dat het tot het einde een wedstrijd was, al is een bekerwedstrijd toch anders dan een competitiewedstrijd", zegt René Hake. "Maar de manier waarop we hem ingaan moet hetzelfde zijn." Hidde ter Avest weet waar Utrecht de Amsterdammers pijn kan doen. "Als zij de bal verliezen staan ze helemaal doorgedekt. Wij moeten dan de ruimtes er achter benutten."

Drie keer gewonnen en één keer gelijk, da's niet slecht om te beginnen"
Hidde ter Avest

Statistisch gezien is de kans dan groot dat het goed komt voor Ter Avest. Sinds hij erbij is, verloor FC Utrecht nog niet. "Drie keer gewonnen en één keer gelijk, da's niet slecht om te beginnen", stelt de Tukker, die binnenkwam in een roerige week. Na de verloren wedstrijd tegen Vitesse was de spelersbus opgewacht door boze fans. "Binnen de groep vond ik de onrust wel meevallen, en dat zag je gelukkig meteen al tegen Heracles."

Gemakzucht
Afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle was Ter Avest in de extra tijd de reddende engel voor FC Utrecht. Zijn rake kopbal betekende de 3-3. "We sneden onszelf in de vingers. In de opbouw gaven we de ballen te gemakkelijk weg." Gemakzucht na de vroege 1-0, beaamt Hake. "Als je dat tegen Ajax doet knipper je een keer met je ogen en dan ligt-ie erin."

Hidde ter Avest: 'Tegen PEC sneden we onszelf in de vingers'


Hake besteedde de afgelopen week geen extra aandacht aan de wedstrijd tegen PEC. "Niet meer dan anders, het verhaal was duidelijk. Het zal niet weer gebeuren."

Afwezigen
Hake kan in Amsterdam nog altijd niet beschikken over Emil Bergström, Davy van den Berg, Simon Gustafson en Eljero Elia. "Bergström heeft deze week deels met de groep meegetraind, Davy van den Berg ook. Dus dat gaat de goeie kant op." Ook Mimoun Mahi, die in de bekerwedstrijd in Amsterdam twee keer scoorde maar tegen PEC ontbrak, was er op de vrijdagtraining bij.

Dat Sander van de Streek op diezefde vrijdagtraining eerder naar binnen ging is niet zorgelijk, aldus Hake. "Die heeft wat naweeën van drie wedstrijden in één week. En daar kunnen we dan beter voorzichtig mee zijn."
FC Utrecht speelde 54 keer een uitwedstrijd tegen Ajax: 51 keer in de eredivisie, twee keer in de beker en een keer om de Johan Cruijff Schaal. Van die 54 duels werden er zes gewonnen en 42 verloren.
De laatste zege was op 5 november 2017. Dankzij twee treffers van de huidige Ajacied Zakaria Labyad werd het toen 1-2. Ook Sean Klaiber speelde toen nog voor FC Utrecht. De huidige Ajax-trainer Erik ten Hag was trainer bij de FC.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -