RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ajax - FC Utrecht afgelast door verwachte sneeuwval: 'Altijd jammer'

1/2
UTRECHT - Het duel tussen Ajax en FC Utrecht van morgen gaat niet door. Vanwege de verwachte sneeuwval heeft voetbalbond KNVB een streep gezet door alle eredivisiewedstrijden die zondag gespeeld zouden worden.

Het duel tussen Ajax en FC Utrecht zou om 12.15 uur in Amsterdam van start gaan. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt ingehaald.

We hebben de wedstrijd nog tegoed, het is niet dat we hem niet gaan spelen"
René Hake

"Ondanks dat er zonder publiek wordt gespeeld, wordt er in het geval van extreem weer uiteraard ook altijd rekening gehouden met de spelers en anderen die wel naar het stadion moeten komen en de omstandigheden op de velden om te kunnen voetballen", aldus de KNVB op hun website.

René Hake: "We hebben alle begrip, gezien de reden waarom"


René Hake
"Het is altijd jammer dat deze wedstrijd niet doorgaat", reageert trainer René Hake in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht. "Het zijn altijd mooie wedstrijden en daar kijk je altijd naar uit. Daarom is het jammer. Maar we hebben alle begrip, gezien de reden waarom."

Hake baalt, maar weet ook dat Ajax-FC Utrecht nog gaat komen. "We hebben de wedstrijd nog tegoed. Het is niet dat we hem niet gaan spelen", kijkt de oefenmeester vooruit. Hoe Utrecht het op gaat pakken met trainingen komende week, is nog niet bekend. "We moeten er ook een beetje van genieten, want zoveel zijn we niet verwend met sneeuw."

Opnieuw duel tussen FC Utrecht en Ajax afgelast
Toevalligerwijs werd vorig jaar in hetzelfde weekend ook al het duel tussen Ajax en FC Utrecht afgelast. Toen, op 9 februari 2020, gooide storm Ciara roet in het eten waardoor het geplande duel in Stadion Galgenwaard geen doorgang kon vinden.

Storm Darcy
Het KNMI heeft voor zondag code rood afgegeven voor storm Darcy. Er worden flinke sneeuwbuien, harde wind en lage temperaturen verwacht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -