Dalto boekt tweede zege in Korfbal League na sterke slotfase: 'Voelde als een finale'

© Fotostudio Red Green Blue
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De korfballers van Dalto hebben in de Korfbal League de tweede zege sinds de seizoensstart geboekt. In Sporthal Hoenderdaal in Driebergen waren zij met 22-18 te sterk voor KCC.
De bezoekers uit Capelle aan den IJssel schoten uit de startblokken en namen een 4-1 voorsprong, maar Dalto herstelde zich goed. Bij rust was de stand rechtgetrokken en stond het 9-9.
In het tweede bedrijf ging het tot 14-14 gelijkop, maar daarna nam de ploeg van trainer Barry Schep afstand van KCC. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 22-18.
De Korfbal League is dit seizoen opgedeeld in twee poules. Dalto won half januari de eerste wedstrijd van DVO en verloor daarna van DOS'46 en Fortuna.
Mathijs den Ouden: "Voor ons voelde de wedstrijd van vandaag echt als een finale"

Onder controle

"De nederlaag tegen DOS was wel een klap", zegt Dalto-speler Mathijs den Ouden. "Vorige week tegen de regerende landskampioen hielden we het verschil klein, dus daar waren we wel tevreden over. Voor ons voelde de wedstrijd van vandaag echt als een finale. Daarom is het lekker dat je deze wint, want je maakt een goede stap richting plek vier."
Dalto - KCC in Sporthal Hoenderdaal
Dalto - KCC in Sporthal Hoenderdaal © RTV Utrecht
Den Ouden vindt dat Dalto een goede tweede helft liet zien. "We wisten dat we het professioneel moesten uitspelen. Verdedigend stond het goed en hadden we het onder controle. En de goede kansen moesten we pakken. Die velen achter elkaar en toen kwamen we in een soort flow."

Als een finale

Lotte van Montfort noemt het een nodige en belangrijke overwinning van Dalto. "We hebben het een finale genoemd om de druk erop te leggen. We kunnen niet degraderen, dus daar hoef je niet mee bezig te zijn. Maar volgend seizoen moeten we dit soort wedstrijden ook winnen in de Korfbal League, dus die druk willen we voelen."
Lotte van Montfort: "Als we stabieler worden, dan zijn onze pieken hoger"
"DVO kwam ook scherp uit de startblokken, maar dat houdt ook een keer op. We vertrouwen dan op onze verdedigende krachten. Daarna pakten we het weer op", zegt ze.
"Ik denk dat ons goede niveau uit de tweede helft kunnen vasthouden, maar we hebben de trainingen daar nog wel voor nodig. We zijn daar nog niet. We spelen in sommige fases ondermaats. Als we stabieler worden, dan zijn onze pieken hoger."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.