Dames Kampong ten onder, SCHC wint met gemak

© RTV Utrecht
UTRECHT - In de hoofdklasse hockey hebben de dames van Kampong met 2-1 verloren van Victoria. In diezelfde competitie ging SCHC er op bezoek bij HGC er met de 5-0 winst vandoor.

Ranglijst

Kampong staat na negen duels op de voorlaatste plek met 5 punten. Victoria klimt door de winst over de Utrechtse vrouwen heen en heeft nu zes punten. Kampong hoeft zich geen zorgen te maken over degradatie. Doordat de lagere klassen niet worden uitgespeeld vindt er geen pormotie/degradatie plaats. SCHC is de nummer drie met 20 punten uit hetzelfde aantal duels.

Kampong nipt ten onder

De dames van Kampong kwamen na de rust slecht uit de kleedkamer. Al vrij snel pakte Victoria de 1-0 voorsprong via Sabine van Eijck. Met nog tien minuten te spelen kwam ook de 2-0 op het scorebord. Vanuit de drukte wist Daphne Voormolen de voorsprong van Victoria te vergroten.
In de 64e minuten tekende Renée van Laarhoven namens Kampong nog voor de 2-1, maar de gelijkmaker werd door de Utrechtse vrouwen niet meer gevonden.
37' Sabine van Eijk (1-0)
60' Daphne Voormolen (2-0)
64' Renee van Laarhoven (2-1)

Doelpuntrijke winst SCHC

SCHC kwam via Laurien Leurink goed uit de startblokken. Ze tekende in de eerste minuut voor de 0-1. De snelle openingstreffer was een voorbode voor de rest van het duel. Nog voor rust maakten Ginella Zerbo, Pien Dicke en Caia van Maasakker er 0-4 van.
In de twee laatste kwarten was de doelpuntenproductie een stuk minder groot. Pien Dicke bepaalde met haar tweede treffer van de middag voor de 0-5.
1' Laurien Leurink (0-1)
18' Ginella Zerbo (0-2)
19' Pien Dicke (0-3)
29' Caia van Maasakker (0-4)
56' Pien Dicke (0-5)