Lars van der Haar loodst ploegmaat Toon Aerts naar eindzege Superprestige

© Orange Pictures
WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar is zaterdag als vijfde geëindigd in de Superprestige van Middelkerke. De Woudenberger speelde ook een belangrijke rol in de zesde plek van ploeggenoot Toon Aerts, die eindwinnaar werd van het klassement.
De winst in het Belgische Middelkerke ging naar thuisrijder Laurens Sweeck, voor zijn landgenoten Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt. Dat gebeurde allemaal na een behoorlijke tactische wedstrijd.

Helpende hand van Van der Haar

Van der Haar fietste rond op de vijfde plek, vlak voor zijn ploeggenoot Toon Aerts van Baloise-Trek. Aerts moest op die zesde plek finishen om de eindzege in de Superprestige (een klassement op punten) veilig te stellen. Ondanks de nodige moeilijkheden lukte dat, mede dankzij hulp van Van der Haar.
Uiteindelijk finishte de Woudenberger in Middelkerke op bijna twee minuten achterstand van Sweeck. In het klassement van de Superprestige werd Van der Haar ook vijfde.
Zondag staat voor de veldrijders de X2O Trofee-veldrit van Lille op het programma. Die wedstrijd is vanaf 14.00 uur live te volgen in ons radioprogramma Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.