RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van de Zandschulp op weg naar eerste Grand Slam: 'Ik slaap heel goed'

1/2
VEENENDAAL - Tennisser Botic van de Zandschulp zal het vast en zeker met dikke stift hebben omcirkeld in zijn agenda: de Australian Open. De Veenendaler speelt dinsdag zijn eerste ronde op zijn allereerste Grand Slam. "Ik slaap heel goed. Ik leg er niet te veel druk op."

Mijn tegenstander is één van de grootste talenten van dit moment."
Botic van de Zandschulp

De tegenstander van Van de Zandschulp is de zeventienjarige Carlos Alcaraz uit Spanje. Dit is geen onbekende voor Van de Zandschulp. Beide heren trainden al een aantal keer met elkaar. "Hij is één van de grootste talenten van dit moment op de ATP Tour. Hij speelt erg volwassen", vertelt de Veenendaler.

Alcaraz zette deze week op de Great Ocean Open, een voorbereidingstoernooi op de Australian Open, een knappe prestatie neer door David Goffin, de nummer 14 van de wereld, te verslaan. Alcatraz staat zelf op plaats 146.

Tennisser Botic van de Zandschulp uit Veenendaal spreekt onder andere over zijn eerste Grand Slam.


Goede voorbereiding
Ook Van de Zandschulp, die ruim tien plaatsen lager staat dan Alcatraz op de wereldranglijst, deed het goed op het zonet genoemde voorbereidingstoernooi. In de achste finale versloeg hij de hooggeplaatste Amerikaan Reilly Opelka.

Vervolgens trof hij weer een hooggeplaatste speler: Karen Chatsjanov uit Rusland. Van de Zandschulp stond meerdere keren op matchpoint, maar wist niet de zege naar zich toe trekken. Van de Zandschulp: "Al met al was het een goede week. Ik ben goed het toernooi ingegroeid en heb een goed niveau kunnen volhouden. Het kan alleen maar beter vanaf nu."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -