Start Vuelta in 2022 dan echt vanuit Utrecht?: 'Alle seinen staan op groen'

© Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Het lijkt steeds zekerder te worden dat de Vuelta in 2022 dan toch naar Utrecht komt. Cor Jansen, directeur van Utrecht Marketing, heeft er alle vertrouwen in.
Overtuigd dat de Vuelta hierheen komt.
Cor Jansen
"Het is een heel goed bericht dat de steden en de provincies alle seinen op groen hebben gezet voor de extra financiële ondersteuning", zegt Jansen, die jarenlang betrokken was bij het Business Peloton Utrecht en de komst van de Tour de France in Utrecht in 2015. "Ook heb ik vernomen dat de Spanjaarden graag deze kant op komen."
En dus is de vraag: wat houdt de Vuelta van 2022 door Utrecht dan nog tegen? "Het moet natuurlijk rond gemaakt worden met de Spaanse organisatie. Maar ik ben er wel van overtuigd dat de Vuelta, onder normale omstandigheden, gewoon naar Nederland komt."
Eerder zei Javier Guillén, de directeur van La Vuelta, het volgende hierover: "We zijn diep onder de indruk geraakt van de organisatie in Nederland en hopen dan ook vurig dat we in 2022 door kunnen gaan met elkaar. We gaan deze optie nu samen onderzoeken."
Daarnaast ligt er op dit moment een subsidieaanvraag van de Utrechtse gemeenteraad bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
"Het zal waarschijnlijk ook weer één van de eerste grote sportevenementen zijn in Nederland na de coronacrisis", blikt Jansen vooruit. "In 2022 heeft Utrecht 900 jaar stadsrechten, dus dat zou mooi uitkomen. Dat geeft een hele mooie positieve flow."
Aanvankelijk zou de Vuelta afgelopen zomer in Utrecht neerstrijken. Door de coronacrisis ging dat niet door.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.