Hoolwerf droomt over schaatswedstrijden op natuurijs: 'Aan peloton en organisatie ligt het niet'

Evert hoolwerf
Evert hoolwerf © Orange Pictures
EEMDIJK - De temperaturen liggen de komende dagen flink onder het vriespunt, waardoor schaatsers het al helemaal zien zitten: wedstrijden rijden op natuurijs. Eén van hen is Evert Hoolwerf, marathonschaatser uit Eemdijk. Hij zegt: "Aan het peloton en de organisatie zal het niet liggen, maar het wachten is op groen licht van de overheid."
Evert Hoolwerf in gesprek met presentator Rick van Manen over onder andere het houden van schaatswedstrijden op natuurijs.
Eerder deze week keek de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaatsbond) of het mogelijk was om volgende week natuurijswedstrijden in eigen land te organiseren. De overheid gaf al snel aan hier geen toestemming voor te geven.
In de dagen daarna maakten verschillende mensen uit de schaatswereld zich hard voor hun sport. Bijvoorbeeld oud-schaatser en tegenwoordig analist Mark Tuitert opperde om een bubbel in Leeuwarden te beginnen (zie hierboven). Schaatster Emma Engbers uit Utrecht doet ook een duit in het zakje door een flink aantal tweets, die over het door laten gaan van schaatsen op natuurijs gaan, te retweeten.
Iedereen in het peloton is bereid voor testen en quarantaine.
Evert Hoolwerf
Hoolwerf denkt dus niet dat het aan het peloton en de organisatie zal of liggen of de wedstrijden op natuurijs door kunnen gaan. "Iedereen in het peloton is denk ik bereid om te testen en in quarantaine te gaan. Als er voldoende ijs ligt, dan heeft de organisatie het zo geregeld."

Goed aan de start

Mocht er een NK gereden worden, dan ziet Hoolwerf het Randmeer bij hem om de hoek als mooiste locatie. "Maar het moet de plek worden waar het meeste ijs ligt", zegt hij lachend in het radioprogramma Namen en Rugnummers. "Het ijs moet goedgekeurd worden. Als er genoeg ligt dan ben ik er bij en zorg ik dat ik goed aan de start sta."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.