RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Debuterende Van den Berg fietst tussen grote sterren: 'Wisten niet wie ik was'

1/2
DE MEERN - Wielrenner Lars van den Berg (22) uit De Meern kan de eerste profkoers van zijn lijstje vinken. Het opvallendste van zijn Ster van Bessèges in Zuid-Frankrijk was het rijden in een kopgroep met grote sterren zoals Michal Kwiatkowski en Philippe Gilbert, wat eindigde in een valpartij. "Ik denk dat zij nog niet wisten wie ik was voor de etappe", zegt de renner van de Franse Ploeg Groupama-FDJ in Namen en Rugnummers.

Lars van den Berg blikt terug op zijn eerste profkoers.


Na hard koersen ontstond afgelopen vrijdag een kopgroep van zeventien man, waaronder Van den Berg en wereldkampioen Kwiatkowski. Van den Berg gedroeg zich niet als een rookie door allerlei vragen te stellen. "We zeiden alleen tegen elkaar dat we hard moesten blijven rijden, omdat de renners achter ons dat ook deden. En je bent vooral met jezelf bezig door energie te spraten voor de finale."

De ploegleider zei dat ik mocht stoppen."
Lars van den Berg

In de laatste afdaling kwamen een aantal mannen hard ten val. Ook Van den Berg was de pineut. Afstappen schoot niet door zijn hoofd. "De ploegleider zei dat ik mocht stoppen. Het was mijn eerste profkoers. Dan wil je niet opgeven." Uiteindelijk lukte het Van den Berg om met een zere heup en schaafwonden de finish te halen.

Tijdens de laatste twee dagen deed hij het rustig aan om niks te forceren, waardoor hij onderin het eindklassement eindigde. Tim Wellens uit België werd de grote winnaar.

Eigen kansen
De komende dagen staan voor Van den Berg in het teken van herstellen. Dit doet hij in Spanje, waarna hij naar de Verenigde Arabische Emiraten reist voor zijn eerste WorldTour-wedstrijd. "Aan het begin van het seizoen is gezegd dat ik dan voor mijn eigen kansen mag rijden", besluit een verheugde Van den Berg.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -