Door de Lens van Ankie: toch een sneeuwfoto

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT - Nee, geen sneeuwfoto. Dat spreek ik plechtig met mezelf af. Ik vind sneeuw prachtig hoor: om in te wandelen, mee te gooien of poppen van te maken. Zodra de eerste sneeuwvlok naar beneden dwarrelt zet ik mijn muts al op en spring in mijn snowboots. Maar het fotograferen van de witte wereld laat ik graag aan anderen over. Ik heb er het geduld niet voor.

Geluksvogel

Hoewel het kille winterse weer veel sport in ons land weer even on hold zet, wordt er in andere landen op hoog niveau gepresteerd door onze provinciegenoten. Botic van de Zandschulp tennist, vandaag, helemaal aan de andere kant van de wereld zijn eerste Grand Slam, beachvolleybalster Madelein Meppelink wint in Duitsland de eerste editie aan de Nation Clash, Lars van den Berg maakt in Zuid Frankrijk zijn debuut als profwielrenner en last but zeker not least verbetert Femke Bol tot twee keer toe het indoorrecord op de 400 meter.
Terwijl ik zojuist in het park door de sneeuw banjer, bedenk ik me wat een geluksvogel
ik ben. Al deze toppers heb ik wel eens van dichtbij door mijn camera in actie gezien: Femke met haar elegante soepele tred afgelopen zomer op het NK atletiek, Madelein loeihard smashend op het EK Beach, Botic intens geconcentreerd op het NK in mijn geboorteplaats en Lars hier vlakbij om de hoek bij zijn ouders thuis aan de keukentafel als piepjong talent nog.

Bo

Al mijmerend kom ik aan bij sportpark de Paperclip. Benieuwd hoe de velden erbij liggen open ik het grote ijzeren hek en loop naar binnen. Er hangt een serene stilte. Er is niemand te zien. Aan de daken van de sporthal hangen lange ijspegels bedekt onder een dikke laag sneeuw. Voorzichtig zet ik de eerste voetstappen op het uitgestrekte nog onaangetaste maagdelijk witte voetbalveld van UVV. Mijn laarzen zakken diep in de sneeuw.
En dan zie plots in de verte een prachtige jonge spierwitte hond. Het lijkt wel een ijsbeer.
Zijn naam is Bo. Hij brengt het verlaten voetbalveld tot leven. Mijn fotografenhart gaat opeens veel sneller kloppen. Onweerstaanbaar. Een plaatje is het, in de sneeuw.
© Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.