GVVV-voetballer hoopt op ja-woord Engelse clubs: 'Best wel spannend'

© Geert Lommers
VEENENDAAL - Patrick-Prosper Fini droomt van een profloopbaan in Engeland. De rechtsback van tweede divisionist GVVV stak een maand geleden het Kanaal over, in de hoop daar een contract te verdienen.
"Ik wil dat heel graag, dus ik heb contact gezocht met een zaakwaarnemer in Engeland", vertelt Fini. "Die wilde mij wel helpen, hij heeft een aantal clubs benaderd en een paar waren wel geïnteresseerd." Dus vertrok de in Tiel geboren verdediger, met toestemming van GVVV, naar Engeland.
"Ik moest eerst in quarantaine. Officieel tien dagen, maar omdat ik een negatieve coronatest had, mocht ik er eerder uit", aldus Fini. "Het was niet saai, want ik had me erop ingesteld dat ik een paar dagen binnen moest blijven. Doordat ik daarvoor hard getraind had, had een paar dagen niks doen geen invloed op mijn conditie."

National League

Fini, die in de jeugd en de beloften van NEC speelde, werd in Nederland nooit prof. "Ik was semiprof bij FC Bocholtz in Duitsland en heb in de tweede divisie gespeeld voor Achilles'29 en GVVV", vertelt de 24-jarige rechtsachter, die de afgelopen maand bij drie clubs uit de National League op proef was.
De National League is het vijfde niveau van Engeland, de hoogste semi-professionele competitie. Uit die League promoveren elk jaar twee clubs naar League Two, onder the Premier League, the Championship en League One het vierde full-professionele niveau van het land.
Het is goed gegaan tot nu toe
Patrick-Prosper Fini
"Het is goed gegaan tot nu toe", zegt Fini, die bij drie clubs meetrainde en twee oefenwedstrijden speelde. Bij welke clubs dat was, vertelt hij niet. "Dat mag ik niet zeggen van mijn zaakwaarnemer."
Of de trainingen en de wedstrijden gaan leiden tot een contract, is nog afwachten. "Het is nu wachten op duidelijkheid. De clubs hebben geen termijn gezegd. Dat is best wel spannend."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.