Varsity verplaatst naar juni

© Fotostudio RedGreenBlue
HOUTEN - De Varsity wordt dit jaar niet april gevaren. De organisatie van het evenement, dat jaarlijks op het Amsterdam-Rijnkanaal in Houten wordt verroeid, heeft besloten de Nederlandse Boat Race te verplaatsen zondag 13 juni.
Vorig jaar april werd de oudste studentenroeiwedstrijd van Nederland op het laatste moment afgelast door de maatregelen in het kader van de coronabestrijding. Dit seizoen zou de 137e editie van de Varsity plaatsvinden op 4 april.
"Wij zijn ervan overtuigd dat de Nederlandse roeiwereld behoefte heeft aan een Varsity, met of zonder publiek," zegt de roganisatie. Daarom is in overleg met de studentenroeibond en met goedkeuring van de nationale roeibond besloten het evenement uit te stellen en niet opnieuw af te gelasten.

Fieldlab

Vanwege de recente verzwaring van de coronamaatregelen en de snelheid van het vaccineren is besloten de race drie maanden uit te stellen. Daarover is overleg geweest met de GGD, Fieldlab Evenementen, Veiligheidsregio Utrecht, Gemeente Houten en diverse andere experts op het gebied van evenementenorganisatie.
Circa 10.000 toeschouwers langs het Amsterdam-Rijnkanaal
Circa 10.000 toeschouwers langs het Amsterdam-Rijnkanaal © Fotostudio RedGreenBlue
De organisatie heeft ook een aanvraag ingediend voor het opzetten van de Varsity als pilot-evenement met snelteststraat. Gezien de gunstige omstandigheden van de Varsity -het is een sportevenement in de buitenlucht, dat wordt bezocht door een jong en sportief publiek- hoopt de organisatie dat het studenten roeievenement hiervoor in aanmerking komt.
De Varsity is sinds 1878 136 keer gehouden. De laatste jaren waren er steeds circa tienduizend toeschouwers aanwezig.
Aan de wedstrijden doen ruim 1.000 roeiers mee, onder wie een aantal Olympiërs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.