RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Judoka Van 't End kampt met schouder- en elleboogblessure: 'Tokio niet in gevaar'

HOUTEN - Judoka NoŽl van 't End staat de komende weken langs de kant met een schouder- en een elleboogblessure. De Houtenaar laat aan RTV Utrecht weten dat hij daardoor de Grand Slam van volgende week in Tel Aviv moet laten schieten. "Maar dit brengt Tokio zeker niet gevaar", verduidelijkt hij.

Van 't End mag voorlopig niet de judomat, ook wel de tatami, op. Vorige week onderging hij een mri-scan voor zijn schouderblessure. "Ik heb wat scheurtjes in mijn bovendoornspier, een pees van mijn schouder, en dat moet herstellen. Het duurt nog twee ŗ drie weken voordat ik alles weer kan", geeft hij aan.

"En vrijdag heb ik een mri-scan van mijn elleboog. Een huidzenuw is waarschijnlijk kapot en die zorgt voor veel pijn", zegt Van 't End, de regerend wereldkampioen in de klasse tot 90 kilogram. Aangezien die zenuw niet snel herstelt, is het nog onzeker hoe die blessure behandeld gaat worden.

Olympische Spelen
Na het aanvullende onderzoek van vrijdag hoopt Van 't End meer duidelijkheid te hebben over zijn herstel. De judoka uit Houten verwacht dat zijn huidige blessures geen gevolgen hebben voor zijn voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio. "Maar ik wil begin maart wel echt beginnen met de voorbereiding", zegt hij.

Vorige maand won Van 't End nog goud op de prestigieuze Doha Masters. Dat hij al gekwalificeerd is voor de Spelen, gaf hem rust. "Andere spelers zijn nog bezig met zich te kwalificeren en ik zie om me heen dat het toch voor een boel stress zorgt", vertelde hij na afloop.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -