Shanice van de Sanden mist interlands door familie-omstandigheden

© Orange Pictures
IJSSELSTEIN - Voetbalster Shanice van de Sanden uit IJsselstein mist de komende duels van Oranje met België en Duitsland. Ook Dominique Janssen is er niet bij. Beide speelsters van Wolfsburg hebben zich afgemeld.
Van de Sanden reist naar Suriname om daar afscheid te nemen van haar overleden vader. Janssen heeft last van rugklachten. Anouk Dekker en keepster Loes Geurts zijn wel weer beschikbaar. Ook doelvrouw Sari van Veenendaal uit Nieuwegein is erbij.
Oranje speelt op 18 februari in Leuven tegen België. Duitsland komt zes dagen later op bezoek in Venlo. België en Duitsland ontmoeten elkaar op zondag 21 februari in Aken. Nederland, België en Duitsland willen gezamenlijk het WK van 2027 houden. Ze hebben nu besloten een onderling toernooi te spelen.

Aftrap olympisch jaar

"We beseffen goed hoe bevoorrecht we zijn dat we in deze tijden gewoon mogen voetballen", reageert bondscoach Sarina Wiegman van de Nederlandse voetbalsters. "En dit drieluik is wat mij betreft ook nog eens een prachtig voorbeeld hoe je samen, met de nodige creativiteit en flexibiliteit, tot iets moois kunt komen. Zowel sportief gezien, maar ook met oog voor de actuele toestand in de wereld."
"We spelen nu allemaal dichtbij huis en op rij-afstand, interlands tegen twee sterke en aansprekende tegenstanders. Duitsland is de nummer twee van de wereldranglijst. België is altijd een stugge, sterke ploeg. België heeft zich al geplaatst voor het EK en is voor ons traditioneel altijd een lastige ploeg om tegen te spelen. Alles bij elkaar dus een heel goede aftrap van ons olympisch jaar."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.