RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht maakt zich op voor VVV: 'Een lastig team, met veel strijd'

1/6
UTRECHT - In de aanloop naar de wedstrijd tegen VVV van zondag trainde FC Utrecht afgelopen week op de velden van 2e klasser VRC uit Veenendaal. Daar kon een kunstgrasveld sneeuwvrij worden gemaakt. Van de gemeente Utrecht, eigenaar van de velden op trainingscomplex Zoudenbalch mag dat niet, omdat de kunstgrasvelden beschadigt.

Liever dichter bij huis
Het is goed dat we daar terecht kunnen", stelt trainer René Hake. "Maar dat we er een half uur voor moeten rijden, daar word je niet vrolijk van." Dat er dan getraind wordt op het normaal gesproken zo verfoeide kunstgras, nemen de spelers voor lief. "We kunnen tenminste trainen, dat is het belangrijkst", vindt Adam Maher. "Maar het is wel koud."

 Trainen bij VRC Trainen bij VRC | Foto: RTV Utrecht

René Hake is VRC en Sportservice Veenendaal dankbaar voor de trainingsfaciliteit. "Maar je mag toch verwachten dat het als je in een topsportomgeving werkt wat dichter in de buurt ook zou moeten kunnen", klinkt het kritisch.

Zondag tegen VVV wordt er in de eigen Galgenwaard gespeeld. Daar is toen het afgelopen weekend begon te sneeuwen direct de veldverwarming aangezet. Inmiddels is het veld zo goed als sneeuwvrij.

 De laatste sneeuw wordt van het veld geblazen De laatste sneeuw wordt van het veld geblazen | Foto: FC Utrecht

Ideaal zullen de omstandigheden niet zijn, maar er kan een week na de afgelasting van Ajax - FC Utrecht in ieder geval weer gevoetbald worden. Tegenstander is VVV Venlo, de club van eredivisietopscorer Giakomakis. De spits krijgt in de voorbespreking een speciale vermelding van Renë Hake.

Giakomakis
"Als iemand zo belangrijk is voor een ploeg, verdient hij zeker de aandacht", stelt Hake. "Maar uiteindelijk gaat het erom wat hij zelf doet, maar ook hoe hij gevoed wordt. Daar moeten wij als team iets tegenover zetten."

René Hake over Utrecht-VVV


Hake zal daarbij niet een speler opofferen, met als opdracht de Griek 90 minuten lang, desnoods tot op de WC, te schaduwen. "Dan zou je andere dingen van spelers moeten vragen dan je de afgelopen tijd gevraagd hebt. Dat is niet logisch."

Zij hebben een lastig team, met veel strijd"
Adam Maher

VVV is de ploeg in vorm. Aan de hand van Giakomakis haalden de Limburgers in 2021 13 punten uit zes duels. Alleen Ajax doet het dit kalenderjaar beter. "Ze hebben altijd een lastig team om tegen te spelen, met veel strijd", zegt Adam Maher. "Maar met onze kwaliteiten moeten wij beter zijn."

Historie
FC Utrecht speelde achttien keer thuis tegen VVV. Acht keer leverde dat een Utrechtse zege op, vijf keer ging de volle buit mee naar Limburg. Vorig seizoen gebeurde dat voor het laatst. Toen werd het 1-2.

Dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide ploegen in Venlo in 1-1. Hupperts scoorde voor rust voor VVV. Sean Klaiber maakte na rust gelijk. Het was zijn laatste doelpunt voor FC Utrecht voordat hij naar Ajax vertrok.

Bij VVV behoren oud-FC Utrechter Chris Kum en FC Utrecht-huurling Leon Guwara tot de selectie. FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen debuteerde in 2004 als prof bij VVV en speelde bijna 100 wedstrijden voor de Limburgers.

Adam Maher blikt vooruit op FC Utrecht-VVV


Ook FC Utrecht is overigens aan een aardige reeks bezig. De laatste vier duels leverden 10 punten op. Wat daarbij opvalt is dat in die vier duels Simon Gustafson ontbrak. Voor de winterstop speelde de Zweed meestal samen met Adam Maher op het middenveld. Volgens veel volgers was dat geen goede combinatie. De cijfers lijken die theorie te staven.

In Een Berg Sport blikken Gert Kruys en Dick Heesen vooruit op FC Utrecht-VVV


Maher valt zijn collega, die al enkele weken geblesseerd is, niet af. "Voor mij is er niks veranderd", zegt hij. "Met wie ik moet spelen maakt me niet uit. Als de trainer iemand opstelt en het loopt, loopt het. Als het niet loopt, loopt het niet. Wij hebben ook vaak wedstrijden samen gespeeld dat we het wel goed hebben gedaan."
De grootste nederlaag die VVV ooit leed in Utrecht was op 1 juni 1958. In de Galgenwaard verloren de Limburgers toen met 6-1 van DOS, dat die maand landskampioen zou worden.
Tonny van der Linden maakte er vier, Gerrit Krommert en Cor Luiten scoorden een maal. Namens VVV scoorde Faas Wilkes.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -