Utrechter Heesen zit werkloos thuis: 'Goeie hoop dat er nog wat gaat komen'

UTRECHT - In Een Berg Sport was Dirk Heesen te gast. De 50-jarige Utrechter was prof bij FC Utrecht (vijf wedstrijden), Wageningen, ADO Den Haag en Top Oss. Daarna werd hij trainer, waarbij hij in het betaalde voetbal zelden op eigen benen stond. Hij was assistent bij FC Oss, Willem II, Queen Park Rangers en ADO Den Haag.
Bij ADO Den Haag stond hij korte tijd als hoofdtrainer voor de groep, nadat Alfons Groenendijk in 2019 was ontslagen. Toen de Engelsman Alan Pardew als hoofdtrainer naar Den Haag kwam, belandde Heesen op het tweede plan en werd uiteindelijk ontslagen.
Dirk Heesen over ontslag bij ADO
Pardew nam eigen collega's mee. "Dat zijn we in Nederland niet gewend, maar in het buitenland is dat heel normaal", zegt Heesen. "In het begin heeft hij me heel erg gebruikt om de groep te leren kennen. En naarmate de tijd vorderde werd dat minder. Hij liet me niet links liggen, maar het was niet prettig."
Bij FC Oss was Dirk Heesen twee seizoenen hoofdtrainer. In zijn eerste jaar werd hij kampioen van de topklasse zondag en promoveerde naar de eerste divisie. Voordat hij in Oss hoofdtrainer was, was hij er vijf jaar lang de assistent van Hans de Koning, de trainer van de tegenstander van FC Utrecht van komende zondag, VVV.
Na zijn ontslag zit hij thuis, ook gedwongen door Corona. "Het is moeizaam, je mag nergens kijken. Ik wil heel graag in het voetbal blijven. De contacten die ik heb opgedaan zitten over de hele wereld. Dus ik heb goeie hoop dat er wat uit gaat komen."
Of dat een baan is als hoofdtrainer of, opnieuw, als assistent, maakt Heesen niet zoveel uit. Als je maar je ding kan doen. Ik ben niet iemand die de pionnetjes neerzet en zijn salaris krijgt. Ik wil wat kunnen toevoegen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.