RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen schaatsmarathons voor Hoolwerf: 'De hele zomer voor niks getraind, dat is zuur'

1/2
EEMDIJK - De berichten waren zo hoopgevend, begin deze week. Mogelijk mochten de marathonschaatsers, net als hun langebaancollega's dat in Heerenveen doen, in een bubbel om zo, ondanks Corona, wedstrijden op natuurijs te kunnen rijden. Maar die hoop was ijdel: donderdag verbood het kabinet het organiseren van wedstrijden op natuurijs.

"Dat is behoorlijk teleurstellend", zegt marathonschaatser Evert Hoolwerf uit Eemdijk in Een Berg Sport. "Het zag er wel goed uit. Ik kreeg goeie hoop toen ze van de week zeiden dat ze er toch naar wilden kijken." Hoolwerf en zijn ploeg waren ook klaar voor. "Wij zijn meteen met de ploeg in een hotel gegaan. Als er een wedstrijd was gekomen, waren we er klaar voor geweest."

Maar die wedstrijden komen er niet. "Ik heb geen ene meter wedstrijd gereden dit jaar. We hebben de hele zomer voor niks getraind, dus dat is zuur."

Evert Hoolwerf


Hoolwerf sprak via een zoomverbinding vanaf het natuurijs bij ijsclub Ankeveen. "Ik heb net even twee uurtjes op de Ankeveense Plassen getraind. Het ijs is fantastisch, je hebt wel wat sneeuwplekken, maar als je daar een beetje omheen rijdt is het echt super."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -