Vierde verliespartij op rij voor Jong FC Utrecht

Jeredy Hilterman scoorde twee keer
Jeredy Hilterman scoorde twee keer © fcutrecht.nl
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft in de eerste divisie de vierde nederlaag op rij geleden. Jong AZ won in Wijdewormer dik verdiend met 3-2. De ploeg van Ab Plugboer staat 15e in de eerste divisie, met 26 punten uit 22 duels.

Goed begin

Op een ijskoud trainingscomplex van AZ begon Jong FC Utrecht beter aan de wedstrijd maar was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Duins lob ging net naast het doel van Maarten Paes.
Een minuut later ging de bal aan de andere kant na een knullige fout bij Jong AZ op de stip. Jong FC Utrecht-aanvoerder Jeredy Hilterman, zelf tot de O17 actief bij AZ, maakte de 0-1.
Amper twee minuten later was het alweer 1-1 door Evjen. Drie minuten voor rust werd het nog erger voor Jong FC Utrecht, toen Taabouni uit de rebound de ruststand op 2-1 bepaalde.

Tweede helft

Na rust was Jong AZ de betere ploeg en duurde het lang voordat Jong FC Utrecht een keer dreigend in de zestien van de tegenstander opdook. Maar toen dat in de 71e minuut dan eindelijk gebeurde, was het wel direct raak. Een schot van Malahi werd gekeerd door Verhulst, maar de rebound van Velanas werd door Hilterman met de hak binnen gewerkt.
Vijf minuten later wist de sterk keepende Maarten Paes de 3-2 van Evjen te voorkomen, maar weer twee minuten later was het toch raak voor Alkmaarders. Goudmijn passeerde Paes uit de draai in de verre hoek.
In de resterende minuten drong Jong FC Utrecht wel aan, maar kansen, en dus ook doelpunten, bleven uit.