RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geblesseerde Noël van 't End: 'Het geeft rust dat ik al geplaatst ben voor Tokio'

1/2
HOUTEN - De blessures van NoŽl van 't End baren hem geen zorgen richting de Olympische Spelen. De judoka uit Houten heeft last van zijn schouder en zijn elleboog en mist daardoor de Grand Slam van Tel Aviv van volgende week. "Maar ik ben al geplaatst voor Tokio, dat geeft rust", zegt Van 't End.

Van 't End: "Sinds het begin van deze maand begon mijn elleboog steeds meer pijn te doen"


Vrijdag onderging de regerend wereldkampioen (in de gewichtsklasse tot 90 kilogram) een mri-scan aan zijn elleboog. "Een stukje huid tussen de huid en de spier is kapot gegaan. Daar zat vocht tussen en er zijn wat zenuwen geraakt. Sinds het begin van deze maand begon het steeds meer pijn te doen. Ik ben blij dat we nu weten wat het is", vertelt hij.

Rust nemen
Van 't End won vorige maand nog de Doha Masters met verve. Hij klonk optimistisch na afloop, maar nu blijkt hij daar de blessures opgelopen te hebben. "Tijdens die wedstrijd in Doha ben ik hard op mijn elleboog gevallen. En bij dezelfde beweging viel ik ook verkeerd op mijn schouder. Daar is het eigenlijk ontstaan", verklaart de judoka.

Ik moet sowieso rusten, anders herstelt het niet"
NoŽl van 't End

"In de pees die gehecht is aan de schouder zijn wat scheurtjes gevonden. Ik moest al rust nemen vanwege die schouderblessure en nu is het vanwege de elleboogblessure eigenlijk dubbel rust", kan hij lachen. "Ik moet sowieso rusten, anders herstelt het niet."

Geen zorgen
De wereldkampioen weet dat die rust hard nodig is. "Ik kan het goed hendelen. Al mijn pijlen staan op de Spelen. Deze blessures moeten binnen een maand weer opgelost zijn, dan moet ik alles weer kunnen", zegt Van 't End. "Ik heb zeker geen zorgen. Ik ben nu veel bezig in het krachthonk en veel aan mijn conditie aan te werken. We proberen zoveel mogelijk er omheen te werken."

In aanloop naar de Olympische Spelen gaat Van 't End nog een toernooi spelen. Daarvoor staan het EK Judo en de Grand Slam in Parijs op de nominatie. "In een van die twee toernooien ga ik nog knallen", belooft hij.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -