Toekomst Jeredy Hilterman nog onzeker: 'Ga ervan uit dat het Utrechtse accent erin moet blijven'

© Orange Pictures
UTRECHT - Jong FC Utrecht-spits Jeredy Hilterman liet vrijdag maar weer eens zien waarvoor hij in de aanval staat: scoren. Ondanks dat kon de aanvaller, waarvan het contract komende zomer afloopt, de 3-2 nederlaag bij Jong AZ niet voorkomen.
Ze hebben laten weten dat ze me er graag bij willen hebben
Jeredy Hilterman
"Het was een gelijkwaardige wedstrijd", blikt Hilterman in Namen en Rugnummers terug. "Het is zeker zuur dat je die dan verliest. Zij creëerden meer kansen, maar wij waren dominanter."
Hilterman maakte de twee Utrechtse treffers. "Als je twee keer scoort dan win je normaal gesproken, maar dat is iets wat vaker terugkomt. We komen voor en krijgen dan snel een tegentreffer", baalt de 22-jarige aanvaller. Hij heeft dit seizoen inmiddels veertien doelpunten op zijn naam gezet.
Voor Jong FC Utrecht was het de vierde nederlaag op rij. "Het is vervelend. Maar als je kijkt hoe we de wedstrijden hebben gespeeld dan kunnen we daar positief op terugkijken. We spelen dominant, zijn goed aan de zijn bal, maar moeten meer kansen creëren."

Aflopend contract

Komende zomer loopt het contract van Hilterman af in Utrecht. Daarbij bereikt hij dan ook de leeftijd - 23 jaar - dat hij niet meer voor het beloftenelftal in actie mag komen. "FC Utrecht heeft laten weten dat ze me er graag bij willen hebben. Maar het is een grote selectie, dus het is nog even kijken wie er gaat en blijft. Wat betreft mijn eigen toekomst is het dus onduidelijk."
Spits Jonas Arweiler maakte vorig seizoen hetzelfde mee. Hij is nu uitgeleend aan ADO Den Haag. "We gaan ervan uit dat het Utrechtse accent er bij mij in moet blijven", zegt Hilterman met een knipoog.

Kale Hilterman

Hilterman verscheen met een opvallende look op het veld. "Een vriendin van moeder is ernstig ziek. Gisteren belde ze dat ze last had van haaruitval. Toen heb ik gezegd: 'Dan gaan we samen kaal'. Zo hoop ik haar met een klein gebaar te helpen. Het deed haar goed."
Op social media werd Hilterman overladen met positieve reacties op zijn actie. "Ik heb heel wat teweeggebracht, dat had ik niet verwacht. Het is mooi dat mensen meeleven en misschien is het ook steun voor andere mensen die in hetzelfde schuitje zitten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.